• 501
    victor nelsson ve sacha boey gibi ağzıyla kuş tutmuş oyuncularımıza bile beklenilen düzeyde transfer teklifleri gelmediğinden dolayı strateji değişikliğine gidilmiş transfer dönemi. uluslararası düzeyde başarı hedeflenerek kulübün global marka değerini arttırıp sponsorluk ve farklı anlaşmalarla gelir seviyesi yükseltmek hedefleniyor. bundan dolayı net performans verebilecek oyunculara gidiliyor.

    bugün 7-8 milyon euro bandında bir scout transferi yapsak bile değeri en fazla %100 oranında artıyor. o da oyuncunun yüksek performans vermesi halinde. 1 milyon euro’ya alınıp şimdiki market değeri en az 15 katı olan boey çok büyük bir istisna. belki de 10-15 yılda bir bu kadar yüksek katlı marjla kâr ettirebilecek oyuncu çıkar.

    eskisi gibi şampiyonlar ligi devamlılığı yakalarsak yarın socar göğüs sponsoru da olur. fly emirates stad sponsoru da olur. bugün abd’de kamp ve hazırlık turnuvası yapan real madrid, milan gibi kulüplere galatasaray da eklenir. bu şekilde nelsson tarzı bir al-sat transferinden yaptığın kârın çok daha fazlası kulübün kasasına girmiş olur. daha ilk şampiyonluktan bu kadar sponsor anlaşması imzalayan yönetim yarın avrupa devamlılığı olan takımla ne anlaşmalar imzalar. daha gayrimenkul projeleri var. olaya bu yönden bakınca oyunculara çift haneli rakamlara yakın fahiş maaşlar ödenmediği müddetçe (icardi hariç) kulübü zorlayacak bir durum göremiyorum. önceki bazı yönetimler gibi yarınlar yokmuşçasına maaşlar saçılmıyor. belli bir vizyon ve planlama ışığında hamleler yapılıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın