resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 14566
    ben de artık yerini başka birine devretmesi tarafındayım ama dün oynanan maçta gollerde hatası olmaması bir yana, 2 tane yüzde yüz pozisyonu çıkardı. birisi karşı karşıyaydı, diğeri de sıfırdan çevrilmişti kurtarmasa boş kaleye vuracaktı içerdeki adam. ikisi de ilk yarıda olan pozisyonlardı. maçın rejisi pek iyi olmadığından bu pozisyonların tekrarı ekrana gelmedi sanırım. ikisini de uzaktan gördük. o yüzden yaptığı önemli kurtarışlar kıymet görmedi. pas hataları da vardı elbette ama pas hatasını her kaleci yapıyor arkadaşlar. gol yedirecek pas hataları yoktu.

    muslera'nın pas yüzdesi kötü değil, ligin en yüksek pas yüzdesine sahip kalecisi ve kıyaslamak açısından söylüyorum; yere göğe sığdırılamayan livakovic'in hem pas yüzdesi hem kurtarış yüzdesi muslera'dan kötü. üstelik hırvatistan gibi 3. seviye bir ligin en dominant takımında oynamasına rağmen böyle. aradaki 9 yaş farkını söylemiyorum bile. inanmayan açıp sezon istatistiklerine bakabilir.

    livakovic komşunun kazı olacağı için kabullenmeyip küplere binebilirsiniz ama muslera hem kariyer olarak hem yetenek olarak livakovic'ten iyi kaleci. hatta bizde olduğu süre zarfında totalde avrupa'nın en iyi 15-20 kalecisinden biridir. daha iyisini istiyorsanız daha çok maaş ve bonservis vermek zorundasınız. ama onun da yüzü eskidiği zaman onu da linç edersiniz muhtemelen.

    (bkz: 25 temmuz 2023 zalgiris galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın