• 256
    bu konuda biraz doluyum açıkçası. takip etmeyi en sevdiğim sporların başında gelir. 99 hakkinen-schumi savaşıyla izlemeye başlayıp, bugüne kadar kaçırdığım yarış sayısı 2 elin parmaklarını geçmez. 2014-2021 yılları arasındaki turbo hibrit çağında mercedesin dominasyonundan sonra araçların birbirlerini daha az kirli havanın etkisiyle yakından takip edeceğini iddia ettikleri ! yer etkisi çağına 2022 başı itibariyle girdik.

    fakat arzulanan olmadı. 2022 itibariyle motorların her nedense redbull baskısıyla dondurulması ve bütçe sınırı gibi bir saçmalık sonucunda yer etkisi çağına newey isimli bir dahinin tasarladığı redbull damga vurmaya başladı.

    mercedesin en baskın olduğu 2020 yılı otomobili olan w11 den bile baskın olan bu otomobil 9 senedir bu otomobille özdeşleşen bir pilotla birleşince f1 tatsız tuzsuz birşeye dönüştü. tabii yine geçmiş yıllarda otomobil-pilot kombinasyonu dolayısıyla rekorları alt üst eden hamilton gibi verstappen abartılı şekilde övülmeye başlandı. zaten bunlara alışkınız. bu sporda otomobil etkisinin %75, pilot etkisinin %25 olduğunu düşünenlerdenim. iyi otomobilin varsa gidersin, yoksa en iyiside olsan otomobil kazanmana izin vermez. en iyi pakedi yakalayan damga vurur ve abartılmaya başlar.

    bize gelince, yıllar sonra tuttuğum takımla çok sevdiğim pilot bir araya geldi. scuderia ferrari 2022 yılına hızlı başlamasına rağmen, dayanıklılık ve strateji hatalarıyla 22 yarışın sadece 5 ini kazanabildi. 2023 yılında ise rezil bir otomobille sezona devam ediyoruz.

    charles leclerc kardeşim şu takımdan gitsede rahat rahat seyretsem diye defalarca söylenmeme rağmen, onu kırmızı otomobilde görünce mutlu oluyorum ve her hafta sonu aynı umutla izleyip hayal kırıklığına uğruyorum.

    2026 yılına kadar izlemenin çok bir esprisi kalmadı. 2026 da yeni çağ başladığında bir umut diyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın