• 1685
    otomotiv sektöründe çalıştığımdan mütevellit çok fazla insan ile muhatap oluyorum. geçenlerde passat cc geldi belçika plakalı. sol yan komple hasarlı. aracı yapma süresi de haliyle uzuyor ağır olunca hasar. gel zaman git zaman araç sahibi ile muhabbeti koyulaştırdık. 21 yaşında oraya gitmiş şimdi 60 yaşındaymış. belçika'nın asgari ücreti ile neler yapıldığını buradaki asgari ücret ile neler yapıldığını tartıştık. en üzücü tarafı ise "ben bu yaşımdayım cebim para gördü" demesiydi. bunun izahını yaptım. burada yaşamanın o kur farkının bu memlekete zarar ziyan olduğunu anlattım ancak adam haklı olarak ben cebimdeki paraya bakarım kardeşim diyor. birim mirim hak getire. sen gel orada havayı bir gör komple kapalı güneş yok diyor. kendi isteği ile yurt dışına gidebilmiş ve oranın şartlarıyla asimile olmuş ancak buranında güzel olduğunu bilerek hikayeden vatanım ayaklarına yatan çok insan tanıyorum.
    bunun zıttında aynı şekilde kendi hür iradesi ile dünyaya açılan ve buraya bir daha gelmemek adına elinden geleni yapıp çok çok mutlu insanlarda tanıyorum.
    bu memleket içindeki insanlarla güzel. ancak içindeki insanların da hayata dair neyin güzel olduğunun farkına varmasının zamanı geldi de geçiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın