• 362
    galatasaray için yavaş ilerleyen dönem. ama bu sıkıntılı olduğumuz anlamına gelmiyor. benim tek eksi verdiğim not ne olursa olsun bu zamana kadar bir santrafor alınmalıydı. evet ıcardi’yi gerekirse son güne kadar bekleriz ama ıcardi gelse de gelmese de bir santrafora daha ihtiyacımız var ve o transfer kampa yetişmeliydi.

    kadromuza bakınca aslında gözü kapalı 11’e yazacağımız 16 oyuncumuz var.

    fernando muslera
    sacha boey
    leo dubois
    victor nelsson
    kaan ayhan
    abdülkerim bardakcı
    emin bayram
    kazımcan karataş
    lucas torreira
    berkan kutlu
    sergio oliveira
    nicolo zaniolo
    yunus akgün
    dries mertens
    kerem aktürkoğlu
    barış yılmaz

    bu 16 oyuncu yüzde 90 ihtimalle 2. ve 3. ön eleme turunu rahat geçer. aslında kimsenin gitmediği senaryoda buraya 4-5 oyuncu eklersek ligi çok rahat götürür ve şampiyonlar liginde saygın bir performans gösteriririz.

    ama bu oyuncular kesin kalacak gibi bir durumumuz da yok. kadromuzun mevcut haline güvenip ağırdan almamız doğru bir strateji fakat bir anda boey, nelsson, zaniolo ve hatta torreira’dan olabiliriz. işte sıkıntı o zaman başlar. ağustos ayında bir anda 6-7 mevkiye birden as oyuncu transferi bakmak her şey sil baştan yapmak olacaktır. onun için eğer kim gidecekse bir an önce elden çıkarmamız ve hızlanmamız lazım.

    yukarıda yazdığım isimlere yedek kaleci hariç solbek, orta saha, kanat ve 2 santrafor ihtiyacımız var. eğer zaniolo kanat olarak düşünülüyorsa kanat transferi yerine on numara almamız gerekiyor. üstelik bu transferler içinde şu an tek acil olanı bana göre santrafor pozisyonu.

    bunun dışında benim hoşnut olmadığım başka bir konu ise transfer söylentilerinde hiç scout transferi duymamamız. 5 transfer yapacağız diyelim. ıcardi ve rashica’yı aldığımız senaryoda geriye 3 transfer kalıyor. bana göre bu 3 transferin en az iki tanesinin 20-21 yaşlarında sağlam bir gelecek vaat eden futbolcu olması gerekiyor. torreira-oliveira-berkan üçlüsünün oraya paredes konuşuluyor, sol bek’e angelino konuşuluyor. yıldız oyuncular iyidir hoştur ama bu iki mevkiden birini scout transferi yapmamız gerekiyor. ıcardi’nin arkasına ise kesinlikle genç oyuncu almamız lazım. önümüzdeki sezon 3 yerli kuralı devam edecek. eğer angelino’yu alırsak yerli kuralı için kazımcan’ı fazla oynatamayız. ama oraya bir scout transferi yaparsak kazımcan’ı yeri geldiğinde solbek’e koyabiliriz. paredes’i alırsak ise 3 milyon maaşa yakın 3 orta sahaya sahip olacağız. bizim için bu fazla lükse kaçıyor.

    bu sebeplerden dolayı ben paredes yerine şöyle 21-22 yaşında bir box to box orta sahayı, angelino yerine 21-22 yaşlarında hucümcü bir sol beki tercih ederim. en azından bu iki mevkiden birinde kesinlikle scout transferi denemeliyiz.

    transferler sonrası oluşacak kadromuz ise şu şekilde;

    muslera
    boey-nelsson-abdülkerim-transfer
    torreira-transfer
    rashica-zaniolo-kerem
    ıcardi

    batuhan veya transfer
    dubois-kaan-emin-kazımcan
    berkan-oliveira
    yunus-mertens-barış
    transfer

    eğer okan hoca bu oyunculara ek 23. ve 24. oyuncuyu isterse ya dışarıda kalan oyuncularımızdan ya da altyapı oyuncularımızdan yararlanabilir. midtsjö, yusuf demir, ross, morutan, cicaldau, taylan, emre kılınç gibi oyuncularımızdan 2 tanesi yedeğin yedeği olarak takımda kalabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın