2023-24 Hazırlık Maçı
20:30 Kocaeli Stadyumu
3 - 4
  • 216
    iyi yönleri de kötü yönleri de göstermesi açısından değerli bir hazırlık maçı oldu. hani bazı hazırlık maçları vardır, yetersiz bir takımı çok daha iyi gösterir ve sezon öncesi gerekli teşhisler konulmaz. hiç öyle bir maç olmadı.

    iyi yönden bakacak olursak galatasaray futbol takımı oyun olarak artık oturmuş bir takım olduğunu bu maçla bir kez daha gösterdi. icardi, boey, nelsson,kerem, abdülkerim, muslera, rashica, sergio gibi geçen sene şampiyon olmuş takımdan hiçbir oyuncu bu maça 11 başlamadı. buna rağmen yerlerine oynayanlar o kadar kusursuza yakındı ki bu eksik adamları hiç aramadık. değişen isimlerden bağımsız takımın önde pres oyununu yedeklerle beraber de iyi oynayabileceğini gördük. bu net hoca başarısıdır. teknik direktör takımı dediğimiz şey de tam olarak budur. hocanın bu sezon geniş kadroyu fazlasıyla iyi kullanabileceğinin ipuçlarını bu maçla birlikte gördük. yoğun tempolu ve 3 kulvarlı geçecek bu sezon için çok değerli bir done.

    kötü yönden baktığımızda altyapıdan giren oyuncularımız gerçekten de fiziken ve psikolojikmen hâlâ çok yetersiz olduklarını bu maçla herkese gösterdi. kötü oynayabilirsiniz, yetersiz olabilirsiniz, sezon başı diye hazır olmayabilirsiniz, amma velakin mücadele etmeden, rakiple boğuşmadan maçı bitiremezsiniz. emin ve ali turap’ı bu maç özelinde dışarıda bırakıyorum. ellerinden geleni fazlasıyla yaptıklarını düşünüyorum. fakat diğerlerinin henüz hiçbir şey kanıtlamamış olarak as oyunculardan daha fazla çaba sarfetmesi gerekiyor. maalesef ilerisi için bolca soru işareti bıraktılar.

    neticede takımın iyi yolda olduğunu, bazı oyuncuların takıma giremezlerse pek söz haklarının da olmayacağını görmüş olduk. iyi yanları da eksik yanları da göstermesi açısından çok verimli bir hazırlık maçı oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın