• 198
    yaklaşık 2 hafta önce kadar bu sayfa içinde bir hesap yapmıştım. sanırım o hesap biraz yalan oldu , zira sivasspor beraberliği beklenmedik bir sonuç.

    şu an 3 ihtimal kaldı ;

    galatasaray - bursaspor - beşiktaş - fenerbahçe

    72 - 71 - 72 - 65 *

    70 - 74 - 67 - 69 *

    68 - 73 - 65 - 70 *

    bunları hangi düşünce ile yaptım ? galatasaray taraftarı olduğum için mi yoksa fenerbahçe'yi sevmiyor olmama yüzünden mi ? yahut bursaspor sempatisi mi ?

    hiçbirisi. bu hesabı "normal" şartları göz önünde bulundurarak yaptım ;

    malum manisaspor hafta içi * fenerbahçe ile türkiye kupası maçı oynayacak. galatasaray maçı onlar için kondisyon olarak da mental olarak da zor geçecektir. bursaspor maçı zaten galatasaray takımı için taratar'a verilebilecek büyük bir moral. i.b.b maçı zor ama kazanmak mecburi , hava yakalamak ve telafi şart. antalyaspor ve oyuncuları tarafından beslenen kin , her maç gösterdikleri "anormal" performans bizim için itici bir güç olacaktır. son olarak gençlerbirliği maçı , son maç olduğu için sezon galibiyet ile bitirilir.

    fakat rakipler için aynısını söylemek zor. bu hafta oynanacak olan fenerbahçe - beşiktaş maçı elbette kilidi büyük ölçüde çözecek ama fenerbahçe fikstür olarak büyük bir risk içinde. "2 ekmek bir süt" diye tabir ettikleri rıza çalımbay yine "güzel" bir cevap verecektir süt ve ekmek için. "deli yılmaz" zaten "bana feneri verin şampiyon yaparım" demek için canını dişine takacaktır. trabzonspor maçı türkiye kupası finali sonucu ile doğru orantılı değişir diye düşünüyorum.

    beşiktaş fenerbahçe maçı sonrası şekil alır. zaten o maçı kazanmaları durumunda şampiyonluk şansları %80 falan olur diye düşünüyorum.

    ve bursaspor. nereden bakarsanız bakın , ne hesap yaparsanız yapın en büyük şans onların. evet galatasaray deplasmanı ve son hafta bir beşiktaş maçları var ama "bay" geçecekleri hafta sonrası alacakları "garanti" 3 puan ve dinlenmiş olarak çıkacakları "final" maçı bence inanılmaz zor olmaz. bursaspor en azından şampiyonlar ligi için vize aldı diyebiliriz.

    sonuç olarak her hafta işler değişiyor , hesap baştan yapılıyor. "normal" şartlar altında bursaspor bu ligi şampiyon bitirir ama "işlem tamam" derken bir anda alt üst olan galatasaray tam tersi bir işlemi bu kez olumlu şekilde neden yapmasın ? daha önce bunlar defalarca yapıldı , özellikle "horoz" senesi hala aklımda benim. ve bir hikmet midir , hayır mıdır şer midir bilmiyorum ama o sezon aklıma gelip duruyor.

    hadi bakalım hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın