• 9312
    transfer konusunda taraftar her zaman tabiri caizse ateşlidir, hep "bir tane daha, bir tane daha" psikolojisindedir. bu çok doğru ve rasyonel değildir ancak taraftarlığın olumlu-olumsuz birçok bileşeni zaten aslında rasyonel ve mantıklı değildir. duygu işidir ve hepimiz az veya çok bu taraftarlık/fanatiklik duygusunu barındırıyoruz. bu noktada da dikran gülmezgil'in ve metin öztürk'ün ateşe odun atan kıvamda açıklamalarını ben de yanlış buluyorum. ancak taraftarımızla ilgili asıl dikkat çekmek istediğim husus mauro ıcardi özelinde.

    2018-2019 sezonuna ankaragücü deplasmanıyla başlamıştık ve sahada sözleşmeli futbolculardan oluşan bir galatasaray futbol takımı vardı. forvetinde eren derdiyok oynuyordu, forvet arkasında beğeniriz beğenmeyiz belhanda vardı. tribündeki taraftarlar ise, başta ultraslan olmak üzere, "emre, emre, emre akbaba, cimbombomun çocuğu emre akbaba" tezahüratı yapmakla meşguldü. emre o sırada galatasaray futbolcusu değildi, alanyaspor'un bir profesyoneliydi ve yapılan tezahürat sahadaki futbolculara yönelik bir ayıptı aslında. benzer sahne ağustos 2019'da akhisarspor ile oynadığımız süper kupa maçında başka bir futbolcu özelinde yaşandı. sahada iki sezon üst üste şampiyon olan ve galatasaray tarihine bir kupa daha kazandırmak üzere olan bir futbol takımı var iken, tribünler daha maç önü ısınmadan itibaren "falcao" tezahüratlarına odaklıydı. falcao monaco kulübünün sözleşmeli bir futbolcusuydu ve sahada değildi. falcao 2018-2019 sezonunda hem lig hem türkiye kupası şampiyonu olarak süper kupa finalini oynamaya hak kazanmış galatasaray takımının bir parçası da değildi. falcao'ya odaklanarak tezahürat yapmak hem sahadaki oyunculara hem kenardaki teknik heyete yapılan bir yanlıştı. ama bu yanlış da maalesef maç öncesinde ve maç içerisinde ısrarla yapıldı.

    şimdi gelelim icardi'ye. icardi'nin 2022-2023 sezonunun x faktörü olduğu tartışmaya kapalı bir konu. müthiş bir sezonu geride bıraktı. ama bugün itibariyle, an itibariyle galatasaray futbolcusu değil. psg takımının sözleşmeli bir futbolcusu. istanbul'da değil kendisi. florya'da yaklaşık bir haftadır 2023-2024 sezonu için çalışan galatasaray futbol takımının bir parçası,en azından şu an için, değil. yarın da hull city ile bir hazırlık maçımız var. düşüncem ve korkum odur ki maçta emre akbaba ve radamel falcao örneklerinin benzerinde ancak şiddeti çok daha yüksek şekilde mauro icardi tezahüratları yapılacak. bu bence yanlış. hatta yanlıştan da öte; galatasaray formasıyla sahada ter döken, florya'da çalışan oyuncu grubuna ufak çaplı da olsa bir saygısızlık. aynı zamanda da yönetimin üzerinde oluşabilecek gereksiz baskı unsuru.

    taraftarı bu konu özelinde doğru yönlendirebilmenin maalesef mümkünatı yok. anlatamazsın, taraftar grubunun içinde de bunu anlayabilecek ve kitleye anlatabilecek kalibrede birilerinin olduğunu sanmıyorum. taraftarımız yarın mutlaka icardi tezahüratı yapacaktır (keşke yapmasalar yapmamaları çok daha doğru olur) ancak umarım en azından dozunu ve tonunu doğru ayarlarlar. kısa keserler ve gereksiz polemiklere veya maliyetlere sebep olmazlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın