• 1921
    (bkz: #364258)

    anlaşılanı, bilineni ve var olanı başka bir şeyler üstünden anlatarak, algılanmasını sağlamak dinleyici ve okuyucu için bulunmaz nimettir.

    alıntılarla anlatmak gerekirse tembelliğe kaçıyorum ve entry no'su vermeden alıntılıyorum;

    ------alıntı---------

    sözlüğün kuruluş amacı; galatasaraylıların sanal platform üstünden galatasaray'ı desteklemesiydi. gs ve hagi nin fikrine en çok ben* ihanet ettim. sözlüğü realiteye yönlendirecek şeyler yapmaya çalışarak.

    -----alıntı---------

    yukarıdaki alıntıdan da anlaşılabileceği şekilde; platformumuzun kuruluş amacı sanal platformdan takımı desteklemektir. aşağıda bakınızı verilen aktiviteler tamamıyla yanlıştır;

    (bkz: galatasaray sözlük pankartı)
    (bkz: milan baros return of the king)
    (bkz: ali sami yen'deki son maç organizasyonu)
    (bkz: galatasaray sözlük kaşkolu)

    aşağıda bakınızı verilen aktiviteler ise doğru olanlarıdır;

    (bkz: pes zirvesi)
    (bkz: halı saha turnuvası)
    (bkz: basketbol zirvesi)
    (bkz: darülacezeyi ziyaret zirvesi)
    (bkz: yardım kampanyası)

    altlarına tribün gruplarının etiketlerini işaretlemeyeceğimiz hareketler bizim için doğru olanıdır sanırsam. bizim elimizin taşın altında olmaması gerekir. münferit olmalıyız desteğimizde. ya da birkaç arkadaş en fazla.
    en yanlışı da budur;

    (bkz: galatasaray sözlük tribün grubu)

    ve en kısa zamanda yapılması gereken de budur;

    (bkz: galatasaray sözlük manifestosu)

    yazının başında bakınızı verilmiş olan yazının sahibi kalifiye jurnali o denli iyi anlıyorum ki. ve anlatmaya çalıştığı şeyler o kadar haklı sebepler ki bu yazıyı yazmasam kıvranırdım;

    işler iyi giderken tebrikleri kabul edenler, kötü günlerde sorumluluğu üstlenmeliler.
    ben sorumluluğu üstleniyorum. sözlüğü ua ile bağdaştıracak ya da münasebetini sağlayacak her türlü hareket yanlış olurdu ve ben bu yanlışı yaptım. sözlük için iyi bir şey yaptığını sanıp onun zıttına hareket etmek bu olsa gerek. bilmeden ve de cahilce. bunun devamına mahal vermemek için manifesto yazılmalı ya da tepelere bir yerlere ''burası sanal olarak galatasaray'ın desteklendiği bir yerdir'' yazılmalı ki sonradan gelenler de benimle aynı yanlışa düşmesin. herkes sanalda kalsın ya da arkadaşça toplanıp maç izlesinler.
    hayatımda bir futbolcuma küfür etmemişken, maç içerisinde bir anlık heyecanla futbolcuma küfür eden sözlük arkadaşlarımı gördüm stad içinde. çok mu tersiz birbirimize? çok mu yanlış yerlerden bakıyoruz? hayır. hepsinin iyi yanlarını almak gerek. ben öyle yaptım ve sadece dost edindim.
    galatasaray sözlük reel açıdan benim için bitme noktasına gelmiştir. kafamda bitirdim gibi. maçlara arkadaşlarımla******* gideriz, halı sahada top oynarız falan ama her kimlik galatasaray sözlükdışında değerlendirilir artık nazarımda.

    moderasyona tek tavsiyem, daha fazla insan iyi bir şey yapıyorum zannedip sözlüğün içine sıçmasın diye onları yönlendirmek için manifesto yazsın. ricadır bu ya da tavsiye işte her neyse...

    ileride bir gün rüzgar ters eser de galatasaray'ın değerleri değişim gösterirse, jenerasyonlar ve fikirler sabitlikten uzak kılınacak hale gelir ise bunun yeni aktivitelere vereceği yön düşünülmeli.

    maç zirveleri ve pankart işleri rafa kalkmalı, yapılacak aktiviteler sözlük içinde ve sözlük yazarlarını eğlendirmeye odaklı olmalıdır. zaten telefonumuzda kayıtlı olan sözlük yazarlarıyla her yerde maç izleriz. ayrıca şu galatasaray sözlük tribün grubu da büyük balon olur kanımca. tecrübe ile sabittir en fazla katılım beklediğimiz zirveyi 4 kişi ile yaptık. haydi sözlük salona diye bağırdık, gittiğimizde 4 kişi vardı.

    sanırım yapcağım ilk iş, sözlüğü tribünde tanıtacak aktiviteleri rafa kaldırmak ve adımızı duyuracak organizasyonlardan kaçınmak olacak. eğer ki bir manifesto yayınlanır da; reel olarak da harekete geçen platformdur yazısı eklenirse yine seve seve elimizden geleni yaparız. şimdilik en iyisi kenara çekilip izlemek olacak. rica ediyorum şu galatasaray sözlük tribün grubu başlığına da yazmayın, hadi yapalım dersiniz ama yapmaya başlayınca kazın ayağının hangi yönde olduğunu o zaman idrak edersiniz. ne zamandır aklımda beşiktaş cola turka maçı için en kalabalık zirveyi düzenleyelim diye çağrıda bulunmak vardı da yok artık olmaz.
    tribünde saçmalayan oluşumumuz* dikkati başka yere celbetmek için yeni gelen herkesi, toplu gördükleri herkesi ''zararlı'' olarak etiketleyip zeval vermek isteyebilirler. bu sebepten en kısa zamanda çekilmek gerek.
    münferit desteklemek gerek. gerçi arkalarından bu kadar salladıktan sonra tribüne sözlükten olduklarını bildiği insanlara ** zeval gelir. ankara'da, kayseri'de, fransa'da yaşayıp ua için rahatsızlıklarını dile getiren insanlara bir şey diyemezler, yapamazlar. göt altına gidecek de bellidir, kendini ateşe atan da... kimse bunu kendisinden istemediği halde bu çabalara girip eline yüzüne bulaştıran da bellidir. beni işte o. bunları kimse istemediği halde eline yüzüne bulaştırarak yapan ben.

    verdiğim rahatsızlık için özür dilerim. sakince köşemde oturup 'hörörörö' falan yazaıp takımımı sanal olarak desteklemeye devam edeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın