• 6
    https://www.youtube.com/shorts/qHbB5DL7d8w

    tam emre belözoğlu'nun kaybettiklerine sevinecekken arda'nın rakamı duyduğumda daha da üzüldüm.

    7.5 milyon dolar nedir arda? neyse bu arada faizler düşmeli he mi arda? başbakanımızın çağrısında niye bozmadın dolarları arda? güçlü bir türkiye için sen da-vardın arda. neyse takiyyenin sonu böyle olur, olmalı.

    arda'yla nefret-aşk ilişkimin önüne geçemiyorum sanırım.

    bu arada ilk mesajı atan olarak sanırım yanlış anlaşıldım veya anlattım. özel fon tabii ki vardır, ama içeriğini bilmediğin özel fon falan yoktur. fon dediğiniz şeyin içinde genelde hisseler veya tahviller olur. o hisse ve tahvillerin de ne olduğunu, yüzdesel ağırlığını sorgular, öğrenirsiniz. o hisse ve tahvilleri kontrol ettikten sonra, fonu da kontrol ederek gerçek olup olmadığını anlarsınız. tahvillerin 6 aylık veya 1 yıllık getirileri vardır, ve belli fiyatları vardır. hisselerin de fiyatları vardır. basit mantıkla bu hisselerin veya tahvillerin batmadığını ve fiyatlarının değişeceğini düşünürsek, belli olan bir getiri miktarı ve spekülatif bir getiri miktarı olmalıdır.

    özetle, gel paranı üçe katlayayım diye bir durum söz konusu olamaz. olacaksa da bunların umduğu kadar kısa sürelerde olamaz. süre kısaldıkça veya getiri oranı arttıkça, risk de artar. bu senin parandan bağımsız bir olgudur. yoksa kodamanlar gelir, 3'e, 5'e katlar gider. öyle milyon dolarla falan da olmaz. trilyon dolarla çarpar gider. neyse daha uzun uzun anlatıp, kafa didiklemeye gerek yok.

    konumuza dönersek, zaten dünyadaki herhangi bir banka müdürünün odasına çantayla para gitmez. çantayla para getirilir, vezneye bırakılır. sayım yapıldıktan sonra çıkan miktara hesap cüzdanına yazdırılır. bunun bir nüshası alınır/verilir. böyle yapılmadığı için, bu tür şeylerde bankanın ödemesi kadar saçma bir durum olamaz. para gelmiş çanta ile, vezneden geçmemiş vesaire. tahminen kadına özel telefonundan ulaşılmış. bankanın tek suçu çalışanının hırsız olması ki, bu durumda bile ödemenin hepsini yapması saçma.

    gerçi bu ülkede parasını kıbrıs off shore hesaplarına götürüp, o banka battıktan sonra devletten almaya çalışanlar da var ve alıyorlar. kimden alıyorlar? niye götürüyorlar? soru işareti mi ünlem mi?

    uzun versiyonunu da buldum, merak edenler için.
    https://youtu.be/v2JJVDAKBRc?t=7008

    edit: rezan epözdemir'in anlattığına göre selçuk, emre çolak, muslera ve mert çetin parasını alır.
    ama arda ve emre b. hava alır normal bir ülkede.
App Store'dan indirin Google Play'den alın