• 33073
    2023-2024 sezonunu açan takımımdır.

    açıkçası, uzun zaman sonra, ilk defa iskeleti düzgün, ihtiyaçları belli, gelebilecek tüm oyuncuların katıldığı bir dönemle başlıyoruz. geçen sene seçim, ondan önceki sene terim-elmas birlikteliği vs. derken, net bir kadronun kurulmadığı dönemler vardı, çoğu zaman kiralık oyuncularla da değirmeni döndürmeye çalıştık.

    bu sene ise, şu anda forvet dışında 10 kişinin yeri belli olan bir takım var. bunun avantajını en azından gruplara kadar sürdürmemiz gerekiyor. forvet sorununu küçümsüyor değilim, zira elimizde forvet oynayacak oyuncu şu anda eren, zaniolo ve barış alper dışında yok. ancak, burada da ıcardi mevzusunun erken bitememesi yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. böyle bir adamın erken bitiyor olması çok kolay değil. o yüzden yıllık maaş bandı 1.5 milyon euroyu geçmeyecek, ikinci forvet olarak düşünülen bir 9 numaraya ihtiyacımız var. bu kiralık da olabilir, bonservisli de olabilir. bu en büyük sorun gibi gözüküyor.

    sol bek için adam baktığımız da aşikar. ancak, buraya birisini çekebilmek için gidenler ve o gidenlere göre kurulacak kadrolar da önemli. yine elemelerde olası nelson satışı için kaan-emin veya boey satışı için dubois var. acele karar almamızı gerektirecek bir durum olacağını sanmıyorum. tabii kaan ve emin nelsonun yerini tutamaz, ancak en azından bize zaman kazandırabilecek kalitede oyuncular bunlar.

    bu sene benim beklediğim bir de kaleci transferi var. gönlüm, yerli/yabancıdan ziyade f/p oranı en yüksek olanı bulmakta. zaten 12 senedir yabancı kaleci ile oynuyoruz. o yüzden yerli/yabancı bizi çok etkilemez. muslera'nın seviyesine ulaşabilecek potansiyeli olup olmaması kıymetli.

    dursun özbek yönetiminin en azından ibra edilmeme, erken seçime gitme vs gibi bir sıkıntıya maruz kalacağını sanmıyorum. bu nedenle yönetimin güçlü ve oturmuş bir şampiyon takımımız var. çok fazla heyecanlanmaya ve panik transferler yapmaya gerek yok. euro'nun 30'a ulaştığı bir ülkede bir oyuncuyu 500k euro ucuza almak bile inanılmaz para yapıyor maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın