resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 36559
    galatasaray efsaneliğinden ve imparatorluğundan önce, fani bir insandır fatih terim. doğruları olan, yanlışları olan; doğrularının sayısı, yanlışlarından fazla olan bir türk futbolu ve galatasaray efsanesidir. ama bu demek değildir ki, nesnel veya öznel değerlerle yanlış karar verdiği düşünülen konular dile getirilmesin. gözler kapansın, kulaklar işitmesin, ağızlar açılmasın.

    çok basit bir şey söyleyim. omar, oğulcan veya arda konusunda hoca eleştiri alınca ya da 2021-2022 sezonuna dair kendisine sitem edilince, "her şeyi tek başına terim mi yaptı" diye savunmaya geçiliyor. peki, bunu doğru kabul edelim. o zaman neden boey, barış ve nelsson transferlerinin bütün teşekkürünü, takdirini terim aldı/alıyor? bu transferleri burak elmas başkan yaptı mesela, onu da övelim örneğin. veya scout ekibi bu isimleri hocanın önüne koydu; tek tek onları övelim. bu isimlerden terim veya torrent çok da ciddi bir katkı alamadı ama okan buruk bu isimleri bugünkü değerli hallerine getirdi, ekibiyle beraber dönüştürdü. okan hocayı övelim örneğin terim'den önce.

    mesele başarılar veya transferler üzerinden övgü, iltifat ve destek olunca; bütün pay fatih hocaya veriliyor. teşekkür ve takdir hocada toplanıyor. ama eleştiri gerektiren konular söz konusu olduğunda hoca konudan bağımsızmış gibi ele alınıyor. neden? neden övgüde geri kalan her faktör dışlanırken, eleştiride terim dışındaki her faktöre referans veriliyor? niye sadece o zaman akıllara geliyor diğer faktörler? bu çok yanlış. adil değil. itirazım buna ve her zaman da bu itirazım olacak.

    galatasaraylı, eleştirebilmeli. her şeyi, herkesi. terim'i de mi? evet, yanlış yapıldığı düşünülüyorsa terim'i de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın