• 33055
    leandro paredes’in gelme durumuyla birlikte önümüzdeki sezon diego simeone’nin bir dönem kullandığı çift 6’lı* 4-4-2 formasyonuyla oynayacağını düşündüğüm takım. bu durumda orta ve ön tarafta şu minvalde bir şablon görüyoruz;

    rashica - torreira - paredes - kerem
    zaniolo - icardi

    rashica’nın alınması düşünülüyor ve zaniolo ile beraber oynatabileceğimiz en sağlıklı yapı bu formasyon görünümünde . son dönemde 10 numara mevkisi için adı dillendirilen bir oyuncu yok. zakharyan ve ludovic blas transferinin olmayacağını söylemişti erden timur. her yol 4-4-2’ye çıkıyor ve yakın dönemde ilgilendiğimiz ve simeone’nin bu formasyonda kullandığı joao felix ismi de bu planlamayı kanıtlıyor. hatta felix’in ınstagramda kulübü takibe alması da bu oyuncuyla ilgilendiğimizi doğrulayan bir done.

    bana göre bu formasyonun başarılı olup olamayacağı en başta zaniolo’nun performansına bağlı olur. bağlantı oyununu geliştirebilmesi ve top rakipteyken üst düzey baskı yapabilmesi gerekecek. fundemental’ini geliştirmiş bir zaniolo rakip kim olursa olsun büyük bir tehdittir. her an skor yapabilen ve olmadık zamanlarda şapkadan tavşan çıkarabilen bir oyuncu. mancini de milli takımda çift forvetin bir parçası olarak kullandı. bu formasyonda istenileni rahatlıkla verebilecek bir oyuncu.

    ön taraf için elimizde yedek olarak mertens ve fb derbisinde gezgin forvet rolünü iyi oynayan barış alper var. bir yedek 9 numara daha düşünülüyor. kısacası çift forvet için derinlikli bir yapıya sahip olmuş oluruz eğer ekstra bir oyuncu satışı olmaz ve icardi+yedek forvet gelirse.

    sol tarafta kerem’in icardi’ye yaptığı asistleri düşündüğümüz zaman sol açık bölgesinden ziyade sol orta saha bölgesinden bu pasları attığını görüyoruz. ayrıca galatasaray kariyerinin ilk başlarında sol çizgiye hapsolan kerem’in oyun portföyünü geliştirmesi ve ‘10 numara’ tarzı servisler yapabilmesi de bu formasyonda pek aksamayacağının ipuçları bana kalırsa. kerem’in arkasına alınacak oyuncunun angelino gibi teknik ve çok ofansif bir oyuncudansa daha dengeli ve sürekli gidip gelen, dinamik bir bek modeli olması daha iyi olur.

    sağ tarafta milot rashica’nın ofansif orta saha rolü özelliği ve defansa yardım yapan komple bir kanat oyuncusu portföyü 4-4-2’nin sağ tarafına cuk diye oturabileceğini gösteriyor. kerem’in olmadığı bir durumda milot’u sol tarafa atıp orta saha özellikli yunus akgün’ü sağ tarafta oynatıp zaniolo-icardi ikilisini de bozmamıza gerek olmayacak bir kadro derinliğini de rahatlıkla sağlatabilir.

    bu durumda 4-4-2’nin önündeki 4 artı 2’de türk olarak yalnızca kerem’e sahip olduğumuz için boey veya nelsson’un satışında bu bölgeye ilk 11 düşünülen bir yerli hamlesi gelecektir. ilk adaylar mert müldür, ozan kabak veya merih demiral. başka türlü ilk 11’deki 3. yerliyi çözemeyeceğiz gibi duruyor. nihayetinde galatasaray taraftarının özlediği 4-4-2 formasyonunda bir takımı bu sene izleyeceğiz gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın