resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 14475
    2022-23 sezonunun başındaki bir çok maçta yine çok önemli kurtarışlar yaparak bizim 23. kendisinin 6. şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan efsanemiz. iddia ediyorum en az icardi kadar önemli puan katkısı yaptı. o dönem yeterince övülmediğini görünce iyi oyununun ne kadar standart haline geldiğini bir kez daha anlamıştım. başka kaleci o kurtarışları yapsa maç günü isminin yanında daha fazla entry olurdu.

    sakatlandıktan sonra ise belki sakatlığının etkisiyle belki de dolandırılma mevzusuna şampiyonluk yolunda kariyerinin en ortalama performanslarından birini geçirdi. üst üste çok sık hata yaptı. hatta bir dönem okan kocuk'un bile oynamasının daha iyi olacağını düşünmüştüm.

    nando kedi gibi kaleci. ben açıkçası buffon gibi 40-41 yaşına kadar üst düzey performans bekliyorum. en az 3-4 yıl daha kalemizi koruyabilir ancak kulübeyi de güçlü tutmak şart.

    performansı dışında fark ettiğim bir husus daha var. sanırım biraz inatçı bir karakter. önceki yıllarda topu eline aldığında takımı kontra atağa çıkarmak yerine topu kucağında kapatarak bekliyor bekliyor bekliyor rakip defans yerleştikten sonra elinden çıkarıyordu. nando'ya dair tek eleştirim buydu. şimdilerde ise topu oyuna daha hızlı sokarken bu sefer de ön liberolara tehlikeli pas atma huyu türedi. enteresan bir ısrarı var bazı konularda.

    netice itibariyle efsanemiz, canımız, ciğerimiz. iyi ki doğdun iyi ki kalecimiz oldun nando. seni çok seviyoruz. galatasaray forması ile daha fazla şampiyonluklar ve kupalar kazanman dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın