• 33025
    her şeyden önce şunu söylemem gerekiyor ki 2022-2023 sezonu şampiyonu galatasaray kadrosu hayatımda izlediğim, içime en sinen ve en sempatik bulduğum kadroydu.
    2023-2024 yaz transfer dönemi ne olursa olsun, 2022-2023 sezonu şampiyonu galatasaray kadrosunun üzerinden hangi kadrolar kurulursa kurulsun çok özleyeceğim.

    2023-2024 sezonu için oluşturulan algıların aksine işi çok zor olan takımımızdır.
    bu yaratılan algıyı haklı çıkarmak için 2023-2024 yaz transfer dönemini kusursuza yakın geçirmek zorundayız.
    bu zamana kadar şampiyon olduğumuz sezonların ertesi yılı çok sıkıntı çekmemizin asıl nedeni;
    yaz kampına her seferinde oyuncu yetiştirememek, planlamayı düzgün yapamamak olmuştur.
    bir de kabul etmek gerekir ki türk futbol takımları maalesef cl+ligi aynı anda başarılı götürme işinde mahir değildir.
    en son hem cl hem ligde aynı anda iyi işler yapan takım, 2012-2013 sezonu galatasaray'ı olmuştur.
    o sezonda da hatırlarsınız ki ligi 10 puan önde bitirmiş olsak da, ligin puan ortalaması çok düşüktü.
    fb 61 - bjk 58 puan alarak sıralamada arkamızda 2. ve 3. olarak yer edinmişlerdi.

    süper lig 2022-2023 sezonu ligin üstünde kadro kurup, sahada mücadele ettiğimiz çoğu maçta lig standartlarının üstünde futbol oynamamıza, tek kulvarda yarışmamıza ve hatta mauro icardi gibi hiper taşıyıcı bir santrafora sahip olmamıza rağmen sezonu 2 hafta kala anca şampiyon bitirebildik.
    tabi ki sezon içerisinde yaşanan mhk-hakem-tff-medya saldırılarını es geçmiyorum ama bunlar gelecek sezonda da karşımıza çıkabilecek tehlikeler zaten.

    cl+lig+kupa için başarı odaklı çıkacağımız 2023-2024 sezonu için;
    geride bıraktığımız sezondan önemli dersler alıp, yolumuza daha planlı ve emin adımlarla ilerlememiz gerekiyor.
    amatör biri olmayı kabul etmekle beraber, kendimce hedefe giden yolda yapmamız gereken bazı önemli hususları belirledim;

    -bizim ve rakiplerimizin de başına çokça gelen başarıyı paylaşamama olayını kesinlikle yaşamamamız ve yönetim+teknik heyet arasındaki birlik beraberliğin kusursuz bir şekilde devam etmesi çok önemli.

    -sezonu çok erken açacağımız için daha önceki transfer sezonlarında sıklıkla düştüğümüz; bir oyuncu için aylarca bekleme, alternatif yaratıp ona yönelmeme hatasını kesinlikle yapmamamız gerekiyor.
    bu oyunculara bazı örnekler; anthony modeste, alan douglas borges de carvalho, zlatan ibrahimovic...

    -yerli oyuncu pazarındaki kısıtlılık göz ardı edilmeden, hocanın aklında rotasyona sokulabilecek oyuncular varsa çok geçmeden takviye yapılması şart.
    yabancı sınırı kuralı gereği en doğru planlamanın yapılabilmesi için; ilk 11'de oynayan 3 yerli oyuncunun yedeklerinin de yerli olması gerektiğini düşünüyorum.
    çünkü yerlilerden biri maç kaçırdığı zaman yerine yabancı oyuncu koyduğunuz takdirde, kadro kimyası ve mühendisliği zarar görüyor.

    -bir önceki maddeye paralel olarak; eğer ki oyuncu tarafından çok ısrarlı talep yok ise muhammed kerem aktürkoğlu 'nun satışı bir senelik daha rafa kaldırılmalı.
    yerli oyuncular arasında almamız mümkün olan ve takıma monte ettiğimizde fark yaratmayı bırak, seviye düşürmeyecek yerli oyuncu bulmak pek mümkün görünmüyor.

    -taraftarın duyumcu+muhabirler tarafından istismarı engellenmeli, psikolojilerinin hasar görmemesi için gerekli adımlar atılmalı.
    bunun için erden timur beyden bu transfer döneminde şeffaflık ve medyaya gerekirse haftada bir görünmesini, taraftarın gönlüne ve ateşine su serpmesini bekliyorum.

    -gitmek isteyen oyuncuların şimdiden belirlenmesi, alternatiflerinin ise hemen hazırlanması gerekiyor.
    türk takımlarının çerez eşleşmelerde bile avrupa'da tur geçememesinin ana sebebi tamamen sezon öncesi planlamalarının aksaması olduğu aşikar.
    bu yanlışa düşme lüksümüz artık kalmadı, gruplara kalmak artık eskiye göre nispeten biraz daha kolaylaşmışken, takımın %70 üzerinde hazır halde elemelere girmesi gerekiyor.
    cl'de gruplara kalmak demek mevcut kur durumuyla beraber rakiplerin mali gelirlerine uçurum gibi fark atmak demektir.
    bu durum hem geleceğimizi hem de önümüzdeki sezonu kurtaracaktır.

    -mauro icardi bonservisinin alınması zor görünüyor ama bu hayal gerçekleşse bile hepimizin de bildiği üzere aşk adamımız tatili çok sevdiği için bu işin uzayacağı gün gibi ortada.
    mauro icardi'nin kaldığı senaryoda bile santrafor rotasyonuna 2 takviye lazımken, çok geç kalmadan 2. ve 3. alternatifimizi ön elemelere yetiştirmek, çekeceğimiz kurayla beraber bizden aşağı statüde olan rakiplerimize karşı sahada bulundurmamız şart.
    kesinlikle cl elemelerinde santrafor hattı için; mostafa mohamed ahmed, barış alper yılmaz, nicolo zaniolo ve en kötüsü bafetimbi gomis ile biraz daha idare edelim planını asla kabul etmiyorum.

    -bir önceki maddeye paralel olarak; victor nelsson ve sacha boey satışından sonra yerine gelecek oyuncuların bir an evvel hazırlanması, omurganın erkenden oturtulması çok önemli.
    milli takım havuzunda kendine yer bulsa da cl elemelerinde hataya yer olmadığı için kaan ayhan ile de cl maçlarına çıkmamaya dikkat edilmeli.
    istanbul başakşehir futbol kulübü'ne elendiğimiz türkiye kupası maçını izleyen her hoca bu konuda canımızı sıkacak plan ortaya koyacaktır.

    -önümüzdeki sezon neredeyse 60'a yakın maça çıkacağımız için şu anki haliyle bile aksak bir görüntü veren sergio oliveira'nın yanına veya yerine alternatif oluşturmak, dries mertens'in yerine nicolo zaniolo oynamayacak ise onun yerine de ilk 11'e direkt yazacağımız oyuncuyu transfer etmek çok önemli görünüyor.

    -hem çalışkan hem yetenekli kanat bulmanın zor olduğu ortadayken, gerekirse ilk transfer olarak milot rashica bonservisi alınmalı diye düşünüyorum.

    -gelecekteki sürdürülebilir mali başarı için ilerde bonservis kazandırabilecek 2-3 tane daha oyuncu takviyesi şart gibi.
    yusuf demir ve mathias ross jensen'in kaybedecekleri bir sezon daha olmadığı için kiralık gönderilmeleri daha iyi olacaktır.

    şimdilik benden bu kadar, girdi ile ilgili öneri veya fikir beyan etmek isteyenler için her zaman bir mesaj uzaklıktayım.
    hedef 24
App Store'dan indirin Google Play'den alın