resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 14444
    galatasaray'daki 12. yılında 6. lig şampiyonluğunu yaşayan, faal efsane. bu ülkenin gördüğü en iyi kaleci, ülke futbolunda suyun akışını değiştiren adam, kaptan. birçok galatasaray taraftarının çocukluk ve gençlik kahramanı. bu sezon kalesini 16 maçta gole kapatmayı başaran, yediği 27 golle sezonun ve yakın tarihin en iyi performansını gösteren kedi.

    milletimizin ne kadar zayıf bir hafızaya sahip olduğunu biliyoruz, kaptan da maalesef bundan nasibini aldı. 23. şampiyonluğumuzla alakalı sürekli olarak ''muslera iyi değildi, muslera kötü bir sezon geçirdi, galatasaray ilk defa muslera'nın kötü olduğu bir sezonda şampiyon oldu'' tadında şeyler okuyorum, duyuyorum. bunları söyleyenler ya herkesi kendisi gibi balık hafızalı zannediyor ya da bizim maç izlemediğimizi zannediyor. tabii bu söylemlerin çok basit bir nedeni var, yakın tarihte galatasaray'ın puan kaybettiği 2 maçta** da muslera'nın kendisine yakışmayan basit hatalar yapması. kaldı ki ben beşiktaş maçında yediğimiz 2. golü dahi kendisine yazmam. çok büyük oranda sergio'nun hatası o. mesela trabzonspor maçında* henüz ilk saniyelerde yediğimiz gol muslera'nın hatasıdır. beşiktaş maçında yediğimiz gol sergio'nun hatasıdır ama hadi milleti kırmayalım, muslera'ya yazalım onu da.

    bunun dışında? özellikle ilk yarıdaki maçların özetini izlesin herkes, antalya ve ads deplasmanları mesela ilk aklıma gelenler. sezonun ilk bölümünde yine çok iyi iş çıkardı muslera hatta herkes ''muslera'yı ilk defa sezonun başında modu açmış görüyorum.'' yorumları yapıyordu. ligin devamında da zaten galatasaray takım savunmasını öyle bir oturttu ki çoğu maçta muslera'ya iş düşmedi. adama iş düşmedi diye neredeyse ''kötü'' ilan edilecek performansı. ben yukardaki istatistikleri de zaten muslera'ya yazmıyorum bu sezon sadece. birçok maçta rakip xg 1 bile olmamıştı ama neticede clean sheet dediğimiz olay kaleci istatistiği olarak verilir genelde.

    neyse işte. umuyorum ki gelecek sene bu forma altında 7. lig şampiyonluğunu yaşayacak muslera. inanıyorum.

    https://cdn.ntvspor.net/...a416bfeeaaebbd4e.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın