• 1649
    gün itibaiyle bitmiştir... geri dönüşü olmayan yola girmiştir...

    yarından itibaren şahlanmaya başlayacak döviz ve buna paralel olarak hızla ivmelenecek hayat pahalılığı ile birlikte daha mutsuz ve daha umutsuz bir dönem maalesef bizi bekliyor. iktidarı kendisine oy vermeyen seçmenin yarısı umurunda bile olmadan birinci dakikadan ağzından hakaret saçmaya başladı bile. muhalefeti ise kolaylıkla kazanılabilecek bir seçimi şahsi çıkarlar, inatlar uğruna beceriksizce kaybetmesine rağmen zurnasındaki iki delikten üfürmeye devam etmekte ve gerekeni yapmayacağını ilk dakikadan belli etmektedir.

    gelelim seçmenineeee yani ülkemin vatandaşına. kazananının dünya yansa umurunda değil. sorsan ülkücü milliyetçi ama ne idüğü belirsiz arap apaçilerinin oyları ile kazandığından bile haberi yok. haberi olsa bile duymazdan geliyor çünkü avantası kesilecek. kaybedende işler daha da acayip. altın tepside sunulmuş bir seçimi kaybettikleri halde hesap soracaklarına onlar da önümüzdeki yerel seçimlerde koltuk kapma avanta kapma derdinde olduğundan hesap soracakları yerde liderlerine yanlamaya başladılar bile... iki tarafta da ortak olan kavram neydi? "avanta" eee havadan para kazanmak alışılması kolay ama vazgeçmesi zor olandır.

    bu satırları okuyan renkdaşım. sen gittin görevini yaptın, oyunu verdin, sandığın başında durdun. şu an belki seviniyorsun belki üzülüyorsun. benim samimi hisleri ile oy kullanan hiçbir vatandaşa diyecek tek lafım yok. sevineni tebrik ediyorum üzülene ise üzülme kardeş diyebiliyorum sadece.

    ama şunu biliyorum ki artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. bir umut vardı onu da çöpe attık bu gün. insanların mutlu, alım gücünün yüksek olduğu, insanların sadece maaşları ile ev araba sahibi olabildiği, biraz kemer sıkarak istediği tatili yapabildiği, bir öğrencinin bile harçlıkları ile sinemaya tiyatroya gidebildiği, yaz aylarında festivallerin düzenlendiği türkiyeye bugün geri dönmemek üzere elveda dedik...

    artık arapların cirit attığı, kimin karısına kızına kardeşine ne zaman ne yapacagının belli olmadığı, küçük zevklerimize bile elveda dediğimiz, hayat pahalılığının canımızı daha çok yakacağı bir dönemin ilk günü yarın. herkesin allah yardımcısı olsun.

    türkiye mi? doğumunun 100. yılında zaten deprem gecesi selâsı verilmişti... cenaze namazı ne zaman kılınır bilemem...
App Store'dan indirin Google Play'den alın