• 1834
    bugün soğan için vatanı bırakmayız diye zırvalayanlara izmir iktisat kongresi'nde gerekli cevabı vermiş olan dünya tarihinin en büyük liderlerinden biridir. cesur, yiğit, halkını seven, ön görülü, bugünün deyimiyle fütürist bir dahidir.

    kurduğu cumhuriyetin şu anki cumhur başkanı bırakın ingilizceyi konuşmayı türkçe bile bir şeyler konuşurken promptıra bakmadan konuşamamaktadır. kendisi fransızcayı da bilirdi. çok yönlü bir insandı atatürk. her zaman idolüm oldu ve olacak. savaşta en önde giden biriydi. şimdiki gibi kendisini darbe girişiminden kurtarmak için halkı sokağa davet edip kendisini saklayan biri değildi.

    kendisi gibi bir lidere gelecekte tekrar ulaşır mıyız bilmiyorum ama yarısı kadarına bile yeniden sahip olabilirsek ne mutlu bize.

    şimdi soğana vatanı bırakmayız diyenlere çok önceden vermiş olduğu cevabı ekleyeyim buraya:

    "yeni türkiye'mizi layık olduğumuz düzeye eriştirebilmemiz için mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek zorundayız. çünkü; zamanımız tamamen bir ekonomi devresinden başka bir şey değildir.

    siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmamışlarsa, meydana gelen zaferler devamlı olamaz.

    ekonomi demek, her şey demektir, yaşamak için, mutlu olmak için, insan varlığı için ne lazımsa onların hepsi demektir. ziraat demektir, ticaret demektir, çalışma demektir, her şey demektir."

    soğan ekonominin önemli bir sembolüdür günümüzde. her şeyde kullanılan bir şey pahalılaştığında hiçbir şey yolunda değildir. ekonomi her şey demektir. bugün körfez ülkelerinin paralarına muhtaç hâle geldiğimizi hatırlamalı ve artık buna bir dur demeliyiz.

    ekonomi kötüyse diğer şeylerin anlamı yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın