• 83
    sivasspor maçını olabildiğince temiz ve titiz oynamamız gerekir. sivasspor'un güçlü yanlarına örnek verecek olursak öne geçtiklerinde skoru korumaları, kanatlardan atak yapmaları, set hücumlarını karşılamaları ve hava topu mücadelerini örnek verebiliriz. güçsüz yanları ise bitiricilikleri, kanattan yapılan atakları durduramamaları, uzun şutları savunamamaları, dribbling yeteneği yüksek oyuncuları durduramamaları ve ofsayta bol bol düşmeleridir.

    zaten güçsüz yanlarını okurken hepimizin aklına kerem aktürkoğlu ve milot rashica gelmiştir. bu ikilinin gününde olduğu bir maçta sivasspor'u darmadağın ederiz. kaldı ki eksik oyuncuları çok var. oyun anlayışlarına geçecek olursak, sivasspor uzun toplarla oynamayı seviyor, ani geçiş hücumlarına dikkat etmemiz gerekir yani. bol orta yapma üzerine kurulu bir düzenleri var, onun için sağ kanadı çok fazla tercih ediyorlar. formasyon açısından oyuncular birbirlerine yakın değil uzak konumlanır.

    kısaca oranlara bakacak olursak;
    1-galatasaray'ımız ev sahibi olduğu maçların %81'ini kazanmakta. sivasspor'un deplasmanda galibiyet oranı %35.
    2-galatasaray'ımızın iç saha puan ortalaması 2.56 iken sivasspor'un deplasman puan ortalaması 1,12.
    3-galatasaray'ımız ev sahibi olduğu maçlarda ortalama 2,56 gol kaydederken, sivasspor deplasmanda olduğu maçlarda 1.35 oranında gol kaydetmiş.
    4-galatasaray'ımız ev sahibi olduğu maçlarda ortalama olarak 0.94 oranında gol yiyor. sivasspor ise deplasmanda ortalama her maç 1.82 gol yiyor.

    yani bu dört veriden anlayacağımız şey galatasaray'ımızın gol atma ihtimali çok yüksekken, sivasspor'un gol atma ihtimali orta düzeydir. sivasspor 33 maçta sadece 11 defa ilk golü kaydedebilmiş. galatasaray'ımız ise oynadığı 32 maçın 22'sinde ilk golü kaydeden taraf olmuş... vurduğunuz gol olsun aslanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın