• 1828
    kendisini düşman gibi görenlerin olduğu ülkeyi kurtarmış büyük lider.

    farkında değiliz. kendisini taraftarlarına deccal diye tanıtan tarikatlar var ülkede. deccal. sebebi de ne biliyor musunuz? “deccal’in bir gözü kördür, atatürk’ün de bir gözü diğerinden daha küçük.” memleketi kurtarmak için gözünü kaybetmek üzere olan, yaralanıp gazi olan insana bu olaydan ötürü deccal diyenler var.

    12 adaları verdi diyorlar falan. elinden geleni yapıp memleketin her köşesini kurtarmış adamı, 12 adaları kurtaramadığı için eleştiriyorlar. bunu yaparken de, bu adam milli mücadele yaparken ingilizlerin köpeği olmuş, sonra memleket kurtulunca götüne baka baka memleketten fransa’ya kaçmış tipleri ölümüne savunuyorlar. keşke o savundukları tipler de azıcık uğraşıp 12 adaları kurtarıverseymiş.

    asla unutmayın. bugün meclise giren hizbullahçılar’ın, tarikatçıların söylemi, ittihat ve terakki ve onu destekleyen türklerin işgalci olduğu, ve o işgalcilerin bu vatandan kovulmasına az kaldığı şeklinde. milli mücadele sırasında aynı anlayış, uçaklardan cemiyet-i müderrisin beyannamesi adındaki şu fetvayı halka atıyordu:

    https://tr.m.wikisource.org/...derrisin_Beyannamesi

    beyannamenin tamamını okuduğunuzda koca gazi’nin, yedi düvelle birlikte nasıl hainlere karşı memleketi kurtardığını anlayabiliyorsunuz. fetvanın içerisindeki şu cümle bile, mücadelesinin kutsiyetini anlatmaya yeter:

    “düşünmüyorsunuz ki yunanlılara fazla zayiat verdirmek bile bundan sonra bizim için hayırlı ve menfaatli bir şey olmaz”

    bu memleketi tarikatların eline teslim etmeyin. sonumuz kötü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın