resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 1242
    iyi bir taktisyen olduğunu benim ifade etmeme gerek yok. futbolda ezber bozan bir teknik direktör. kalıplaşmış pozisyon, dizilim ve oyuncu tarzlarının dışına çıkıyor. bu noktada kazandığı başarıların ödülünü de hep üst seviye takım çalıştırarak, iyi bir kariyer çizgisi oluşturarak almış oldu. kendisini takdir etmemek doğru olmaz. sınırsız(gerçekten sınırsız) imkanlar verildiğinde kendi takımını oluşturup başarı garantisi sunuyor.

    işin taraftar boyutuna baktığımızda ise benim gibi birçok kişiye hitap etmeyen bir oyun şekli görüyoruz. sürekli pasa dayalı, oyun üstünlüğünün olduğu, kontrolü elden bırakmayan, hatanın çok az olduğu bir takımı izlemek bana çok sıkıcı geliyor. zaten takımı arap sermayesi ile yapay olarak oluşmuş, hiçbir geçmişi/kültürü olmayan bir takım. (bizdeki başakşehirin izdüşümü). popüler kültürün getirdiği dayatma bir ürün. bana bu takımın maçını izletecek tek şey karşısında oynadığı rakiptir.

    guardiola da birgün bu takımdan sıkılır ve kendini ispatlama yoluna düşerse, orada göstereceği performansı merak ediyorum. orada da kendi tarzını mı gösterecek yoksa başarılı olmak için ezber yolları mı deneyecek?
App Store'dan indirin Google Play'den alın