• 2605
    dün gece kendi kanalındaki yayınında 7 adet transfer haberi vermiş yorumcu.

    1. giovanni simeone ile sözlü anlaşmaya varılmış. napoli tarafının opsiyon hakkındaki kararı bekleniyormuş.

    2. gelecek sene muslera'nın yerini dolduracak yerli bir kaleci bakıyormuşuz. milli takımı havuzundan olduğunu söyledi ve doğan alemdar ya da uğurcan çakır tahmininde bulundu. uğurcan'ın pahalı olduğunu söyledi ve iki ismin de olmama olasığının olma olasılığından daha fazla olduğunu düşündüğünü belirtti.

    3. sergio oliveira'ya alternatif olarak toulouse'lu van den boomen ile ilgileniyormuşuz. aslında hem renato sanches hem boomen'i istiyormuşuz ama yabancı sınırı ortaya çıkınca ve teknik ekipten daha oyun kurucu karakterli bir orta saha talebi gelince boomen'e dönmüş. oyuncuyu fener de istiyormuş ama oyuncu şampiyonlar ligi yüzünden bize daha sıcakmış.

    4. sacha boey'in menajeri 20'den fazla kulüp ile pazarlık yaptıklarını ve bonservis beklentisinin 20 milyon € üzeri olduğunu söylemiş.

    5. nelsson'ın sene sonu ayrılacağını ve 8 farklı kulüp ile görüştüğünü söyledi. serbest kalma bedeli olan 25 milyon €'ya gidecek gibi görünüyormuş.

    6. nürnberg'den can uzun ile ilgileniyormuşuz.

    7. bayern 2'den yusuf kabadayı ile ilgileniyormuşuz.

    yukarıda verdiği transfer haberlerini kendimce yorumlamak isterim.

    1. simeone alınacaksa gelecek sene bizi tam bir 4-4-2 takımı bekliyor. hakan ve ilkay'ın imkansız olduğunu hepimiz anlamışızdır artık. taraftar genelinde bir 4-3-3'e geçiş beklentisi vardı. sanırım hoca'nın kafasında bu sezonki pres oyununu geliştirmek var. bu sene mertens'den aldığımız pres katkısının daha iyisini verebilecek kapasitede simeone. tek soru işaretim mertens-oliveira ile kurduğumuz merkez bağlantısını nasıl kuracağımız. sanırım kerem/rashica ve zaniolo/yunus kanatlarını daha içeriye basacak şekilde konumlandıracağız ve çizginin tamamını kullanabilen iki tane bek bakacağız. yerli kaleci isteğini buna bağlı görüyorum.

    2. yerli kaleci olarak tek gerçekçi hedefin doğan alamder olduğu kanaatindeyim. rennes bırakır mı, sanmıyorum. yerli için bir başka seçenek ise nelsson'un satışından açılan alanı ozan kabak ile doldurmak.

    3. boomen için bu sezon fransa liginde en iyi orta saha performanslarından birini verdiği söyleniyor. oliveira'nın tek kulvarda giderken dahi fiziğinin yetersiz kalması bizi bu düşünceye itmiş olmalı. yoksa renato sanches tabi ki daha iyi oyuncu ancak oliveira'nın yapabildiklerini yapacak bir oyuncu değil. oyuncuyu izlemedim ama boyu 188'miş. güç olarak nasıl bilemiyorum ama yüksek boyu ile pres sonrası rakibin uzun vuracağı toplarda bir avantaj yaratması bekleniyor olabilir.

    4 ve 5. iki oyuncunun da sene sonu satılacağı bariz belliydi. inşallah konuşulan rakamlara biter. yabancı sınırı kalksaydı ben kerem'in de bu ikili ile birlikte satılacağını düşünüyordum. yabancı sınırı devam ettiği için 3 yerliden biri olmaya devam edecek kerem.

    6 ve 7. sene başından beri gurbetçi oyuncu pazarına yöneleceğimize dair haberler çıkıyordu. inşallah tutarlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın