• 759
    bu takım 30 hafta top oynadı. göze hoş gelen futbolu gördük sene içinde. 8 mayıs 2023 akşamı başakşehir maçında da görüldüğü üzere tff ve mhk'ye karşı da mücadele etti bu takım. takımda muslera hariç doğru dürüst lig şampiyonluğu bulunan futbolcu yok. bu stresi yönetmek başka bir durum. öyle bizim dışarıdan gördüğümüz gibi değil. şahsen ben konyaspor maçından sonra daha çok skora odaklıyım. ha takım pozisyon vermeden 3 puan alabiliyor ise bu akşam olduğu gibi benim için yeterlidir. çok etkisiz kalınan ve rakibin sertliğine cevap veremediğimiz beşiktaş maçı gerçek anlamda özgüvenimize hasar veren bir maç oldu. bu en çok oliviera ve muslera'dan belli oldu dün akşam. çok tedirgindiler topla her buluşmalarında.
    gelelim maça... ilk yarınin ilk 20 dakikasında baskılı ve arzulu bir futbol vardı. sonra durakladık. bence net bir penaltımız atlandı ama golü bulduk. devreye 1-0 girmek takımda skoru koruyalım düşüncesini hakim kılmıştı. oyun çok durdu 2.yarının başında. takım savunmasına katkısı sınırlı olan mertens, kerem ve oliviera fiziksel olarak düşüş de yaşayınca top duvara çarpar gibi sahamıza geri dönmeye başladı. burada okan hocayı eleştirmek istiyorum. kalemizde net bir gol pozisyonu olmasa da takımın öne doğru oynayamadığı bu dakikalarda tıpkı geçen haftaki beşiktaş maçında olduğu gibi donup kaldı kenarda. neyseki bir şekilde gol yemeden 70.dakikaları gördük. her ne kadar üretimde verimli olamasa da midstjö-zaniolo değişiklikleri takıma belirgin bir enerji getirdi. öne adeta rakiple kavga eden barış alper yılmaz'ın da girmesiyle topu kalemizden uzak tutmayı bildik. nihayetinde kalemizde bir karambol dışında ciddi bir pozisyon vermeden kazandık. büyük bir iş başardık. hem şampiyonluk yarışında hem de takımın azalan özgüven onarımı için çok kritik ve zorlu bir engeli aştık.

    naçizane 35 senedir galatasaray'ın tek bir maçını kaçırmadan takip ederim. 15 defa lig şampiyonu olduğunu görmek nasip bu gözlerle. 2022-23 sezonu özelinde yaşadığımız saha içi ve dışı olayları aşmak kolay değildi. türkiye'nin en zengin adamlarından birine karşı mücadele etmek kolay değil. çünkü adam para gücüyle ya manen ya madden baskılıyor futbolun tüm paydaşlarını. bu bir kenara yaşadığımız depremin zihinlerde yarattığı travma da çok ağır bir yük bindirdi herkese. çok fazla ara verildi lige. formu korumak çok zordu bu durumda. kısacası bu takım belki bir kaç maçtır sallanıyor ama bu sezon ligi domine ettiğini de hepimiz biliyoruz. galatasaray'ın aylarca tek bir puan bile kaybetmeden devam etmesi zaten başlı başına bir kupa hak ediyordu. şu kalan bir kaç maçta iyi futboldan ziyade skoru almalıyız. tüm büyük takımlar böyledir. geçen hafta bayern münih'i seyrettim. normalde 4-5 golle rahat geçecekleri ligin iddiasız takımı werder bremen'i güç bela 1-2 geçtiler.
    futbolcularımızın burada yazılan tüm olumsuz ve moral bozucu satırlardan bihaber olduğunu düşünüyorsak yanlışa düşeriz. şu an değil; sene sonu herkes şapkasını önüne koysun. şimdi destek zamanı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın