• 32927
    futbolda hiçbir oyuncu yoktur ki ne vereceği belli olsun, sadece tahmin edilebilir mevcut verilerle.

    mesela ben sezon başında seferovic, abdülkerim, torreira ve oliveira transferleri bittiğinde torreira için ''bu senenin en iyi ve belki de tek iyi transferi'' dedim. yaşı, kariyeri, oyun yapısı ile çok risksiz, çok iyi bir transferdi torreira. tutmayabilirdi de hayat bu ama tutma ihtimali yüksekti ve tuttu.

    oliveira ve seferovic de tutabilirlerdi ama tutmama ihtimalleri yüksekti. çünkü bu oyuncular galatasaray' taraftarının istediği özelliklere sahip değil. bakın kötü oyuncular demiyorum ama senelerdir bu sözlükte yazan biri olarak taraftar ne istiyor biliyorum.

    örneğin seferovic; 20 gol atamayacaksan o zaman elmaner kadar koşacaksın. bu adam bunların ikisin de senelerdir yapmıyor, niye bizde yapsın ki? öyle bir oyuncu profili de değil, neden alındı bilmiyorum. hazırlık maçlarında da bok gibiydi, attığı gollerde bitiriciliği övüldü. lan rezil vurdu toplara, bu adam umut bulut'un yabancı versiyonu ki umut bundan çok daha mücadelecidir zaten.

    oliveria: bu adamın bu savunma zafiyetleri ve gölge savunma tarzıyla galatasaray taraftarı tarafından sevilmesi için maç başına %90 pas isabeti ile falan oynaması, 3 4 harika uzun top atması, araya 3 4 tane pas bırakması falan lazım. e bu adamın bunları bu seviyede yapamayacağı belliydi gelirken de. yapmadı ki çünkü daha önceki takımlarında da.

    abdülkerim bardakçı: bana göre tutmayacak bir transferdi ama yanıldım. ben top kullanma becerisi marcao'nun çok gerisinde ve yavaş bir stoper olarak düşündüm. demek ki yeterince izlememişim, gayet iyi transfer oldu.

    cevap niteliğinde entry gibi olacak ama ''ne vereceği belli'' oyuncu isteniyor ya hani, seferovic ve oliveira vallahi ne vereceği belli oyunculardı zaten. onlara uygun oynarsan da ne verecekleri belliydi, onlara uygun oynamazsan da ne verecekleri belliydi. o yüzden ne düşünüp aldık bilmiyorum zira ikisi de beni olumlu ya da olumsuz anlamda hiç şaşırtmadılar.

    umarım bu seneyi şampiyon bitiririz ve önümüzdeki sene ne vereceği belli adamlar yerine istediğimizi vermeleri yüksek ihtimal olan adamlar alırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın