• 9240
    twitter kullanmayan ve sokağın nabzını tutma ihtimali olmayan bir yazar olarak galatasaray sözlüğü referans alarak yapacağım bu yorumları.
    maalesef çok fazla yangıncı taraftar var. aslında bu en başta kötü bir şey gibi gelmiyor kulağa, hatta kültür olarak baktığımızda galatasaray'ı fenerbahçe'den ayıran en büyük fark kolektif bir şekilde hem taraftar hem yönetim olarak yapılan yanlışlara, kötü giden şeylere verilen tepkiler ve alınan önlemler.
    dün geceki alınan mağlubiyetten sonra maalesef beni çok üzen, çok saçma bulduğum bir sürü yorum gördüm neredeyse her başlıkta. yani hepimiz taraftarız, tamamen duygusal ve mantığın duyguların hep arkasında kaldığı bir olay taraftarlık. ama yani o kadar saçma bir sivri dil kullanılıyor ki bazı eleştirilerde, ben bunu "duygu yoğunluğu" ile açıklayamıyorum. kabul edemiyorum yani böyle bir durumu. sinirli ve üzgün olabilirsin o an ama yok efendim şampiyonluk gitti, yok bu adam topçu değil, yok şu adam rezil, yok hoca bilmiyor falan filan bir sürü çok sivri dilli yazı var.

    biz galatasaray taraftarı olarak başarıya en alışkın, başarısızlığa en tahammülsüz taraftarız türkiye'de. ama şunu da kabul edemiyoruz, bütün maçlar kazanılamaz, bütün maçları domine edemeyiz, bütün oyuncular her maç iyi oynayamaz, bütün hocalar her maç doğru karar veremez.

    karagümrük maçının başında bir şey dikkatimi çekmişti. galatasaray'lı oyuncularda aşırı özgüven hissettim. koşma şekli, pas atma şekli, genel tavırlar. oyuncular hem kendilerini hem birbirlerine aşırı güveniyor gibiydiler. bu bir bakıma güzel bir şey; stres yapmamak ve rahat olmak. ama işte hem o maçta hem son beşiktaş maçında gördük ki biraz da mütevazı olmak lazımmış sergio'nun dediği gibi. ki bu mutevazilik de bence puan kayıplarından gelen bir şey. o yüzden son iki hafta gelen puan kayıplarının bizi son haftalar için olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.

    neyse çok uzattım ve daldan dala atladım.
    pesimist taraftarlara:
    fenerbahçe'nin maçlarını izlemeyi ve ne halde olduklarını görmeyi,
    bizim takımın ligin en kaliteli ve en güzel top oynayan takımı olduğumuzu hatırlatmaları,
    puan durumunu
    ve son hafta evimizde fenerbahçe ile oynayacağımızı söylemek istiyorum.

    ki açık konuşmak gerekirse fenerbahçe'nin hassaslığına aşırı güveniyorum. fenerbahçe hem takım hem taraftar olarak aşırı hassas ve her maç puan kaybedebilecek gibiler.

    o yüzden, yangına gerek yok. bu takım bir şekilde şampiyon olacak.

    ışçi ve emekçi bayramınız kutlu olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın