• 180
    29 nisan 2023 sivasspor fenerbahçe maçından çıkacak sonucun maça direkt etkisi olacaktır. fenerbahçe'nin puan kaybı gelirse beşiktaş daha da agresif oynamak isteyebilir. rakibimiz, fenerbahçe ile puanını eşitleme şansını kaçırmak istemeyecektir.

    rakipte derbilerin en etkili ismi hiç kuşkusuz cenk tosun. 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçı şenol hocanın ilk maçıydı ve hemen gelir gelmez cenk'e formayı verdi. o da ilk oynadığı maçta hemen bize gol attı. cenk skora yakın bir isim olacaktır. diğer tehlikeli isimleri da tabiki nathan redmond. hem toplu oyunda hem de topsuz savunma arkasına atacağı koşulara dikkat etmemiz lazım. ne cenk ne de aboubakar savunma arkasına koşu atabilir. ileri uçta bunu yapabilecek tek isim redmond. bu konuda da ayrıca dikkat edilmesi lazım.

    bizim açımızdan derbide savunma performansı oldukça kritik olacak. son 23 nisan 2023 galatasaray karagümrük maçında bu konuda oldukça kötü bir performans sergiledik. savunmamızda sacha boey dışında kalan üçlünün tamamı kötüydü. bu maç bunu kaldırmaz. bunun yanında sergio oliveira'nın hem savunma hem de top dolaştırma yeteneği ve muhammed kerem aktürkoğlu'nun redmond gibi toplu ve topsuz oyunu da başka kritik noktalar.

    okan buruk, sezon başından beri sol bek mevkisinde sürekli challenge yaşamak zorunda kaldı. beşiktaş maçı da bu noktada yine zor bir tercih konumuna geldi. sam adekugbe son karagümrük maçında savunma açısından oldukça zorlandı. yalnız oraya leo dubois'yı almak milot rashica'dan vazgeçmek anlamına gelecek. bu denklemde her iki durumda zararlı çıkıyoruz. nasıl çözeceğiz gerçekten bilmiyorum. okan hocanın da kara kara bunu düşündüğüne eminim. kendimce yine de rashica'dan vazgeçmeyeceğimi belirtmeliyim. umarım şans bizimle olur ve istediğimiz sonucu alan taraf oluruz.

    (bkz: galatasaray bir his takımıdır)
App Store'dan indirin Google Play'den alın