resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 14077
    penaltı konusunda eleştiriliyor, açıp bakıyorsunuz son 3 senede 3 büyüklerin kalecileri ve şu an kalede bulunan kaleciler arasında en iyi penaltı kurtarış yüzdesine sahip kaleci muslera.
    refleksleri köreldi diyorlar bu sene farklı adam mı izledim diye düşünüyorum çünkü açık ara ligin en iyi kalecisi bu sene, refleksle kurtardığı 10+ top var ki zaten kaç top geliyor kalemize. 36 yaşında bir insanın refleksleri 1-2 senede körelmez, 40+ yaşında kalecilik yapan adamlar refleks ile mi yürütüyor bu işi?
    muslera doğru pozisyon alan, zor pozisyonları kolay gösteren bir kaleci hep böyleydi. galatasaray taraftarı her insan gibi hata yapmasını bekliyor ve saldırıya geçiyor aslında sadece muslera için de geçerli değil bu forvet atamıyor saldırıyor, orta saha kötü performans veriyor saldırıyor. her oyuncu hata yapar, hata yapmayan futbolcu bulmak istiyorsanız yok öyle bir şey.
    muslera'nın bu sene kaç hata yaptığını bilmiyorum o kadar az ki aklıma da gelmiyor. bu maçı çıkartalım trabzonspor maçı var ki hata kendisinde değildi basit bir pası geri veremeyen arkadaşındaydı. konyaspor iç saha maçında biraz öndeydi ama top çok iyi yere gitti. başka bulamıyorum. 29 maç oynamışız 22 gol yemiş kalecimiz ve biz beğenmiyoruz. bu arada yanlış olmasın çoğu maçta da bizi maçta tutan kendileri olunca daha da bir anlamsız geliyor eleştiriler.
    ayakları da bazı arkadaşların bahsettiği gibi ''çöp'' değil. muslera kariyeri boyunca çizgiye top şişirme konusunda başarılı bir kaleciydi, geri pas atılınca ve oyun kurması istenince saçmalıyor ama bunu ben biliyorken teknik ekip görmüyor ya da görmezden geliyor. bir takım kalecine 60-70 top kullandırdığı durumda o takımın kalecisi saçmalar. orta sahalar 60-70 top kullanınca 70 isabet yapabiliyor mu? yapınca övüyoruz nasıl becerdi diye aynısı kaleci için de geçerli. yanlış oyunu oynatmak zorunda kaldığınız, uzun şişirmesine izin vermediğiniz kaleci hata yapar. bunu alisson da yapıyor ederson da, bu kalecileri örnek verme sebebim ayaklarının müthiş olması. bu iki kaleci muslera'dan az top kullanıyor ilginç şekilde, oyun planımız muslera'ya geri pas verip onun pasıyla oyun açmak üzerine, maalesef böyle o yüzden hata yaptığında da kızmayacağız ya da kızacağımız kişi bu oyunu çizen kişi olacak. 20. haftadan sonra değişen oyunumuz, kalecimizin şişirme işini geri plana attıran geriden zorlama pasla oyun kurarak çıkma ile kötüleştik ve hatalar çoğaldı. muslera özelinde değil abdülkerim-nelsson-adekugbe-boey hepsi geriledi. bu oyuncular baskı anında hata yapma potansiyeli olan adamlar bunlarla zorlama pas işleri yaparsan sonuç bu olur.
    yaptığı hatadan dolayı kızmadım, yaptığı hatayı yapacaktı bu maç olmasa beşiktaş maçında o olmasa fenerbahçe maçında yapacaktı çünkü yapıyor, bu kadar topla buluşturulan ve zorlama işlere zorlanan her oyuncu hata yapar. yaptırana kızmak gerekiyor, yapana değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın