• 3036
    kısıtlamaya aşırı karşı bir insan olarak gözümde türk futbolunun son döneme kadar en büyük önceliğiydi. ama artık yabancı hakemden sonra gelir. mevcut stil devam etsin; ama yabancı hakem gesin deseler tavım.

    mesele sadece bize yaptıkları değil. bu adamlar gerçekten hakem olarak da çok kötü. avantaj bilmiyorlar, oyunu soğutmamayı bilmiyorlar, muhtemelen çoğu futbolu da bilmiyor. türk takımlarının avrupa’da gümlemesinin sebeplerinden biri de hakemlerin temposuz ve zaman yemeye dayalı yönetim anlayışı.

    bu sezondan sonra yabancı hakem işi olmadığı kadar kuvvetli gündeme gelebilir. gelmelidir. yabancı hakem gelsin, gerekirse yabancı genç hakemler alt liglerden gelsin bizimkilerden iyi yönetirler. ha üstüne yabancı sınırı da kalkarsa çok tatlı maçlar izleyebiliriz. ama faul çalıp attırması 1 dk süren ta orta sahada köpük sıkıp futbolculara yarım saat pozisyon anlatarak temponun içinden geçen yönetimlerle bu iş olmaz.

    türk futbolunun yuvarlandığı dipte kalkması önemli bir nefes aldıracaktır. fakat yabancı hakem konusu gündeme gelmedikçe her şey yarım kalır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın