• 23
    azılı bir galatasaraylı olarak bu sözlüğün öyle ya da böyle kamuoyuna etkisini düşündüğüm için artık açık bir çağrı yaparak kendi üzerime düşeni yapmak zorunda hissediyorum.

    2018 senesinden beri yani bana göre fenerbahçedeki aziz yıldırım dönemi bitip ali koç denilen koç holding veliahtının fenerbahçe'nin başına geçmesi ile zaten hali hazırdaki bize karşıt duran tff, pfdk vs. futbolun siyasi tarafındaki oluşum ilmek ilmek işlenerek zaman içerisinde tamamen galatasaray aleyhine karşı hale getirildi. bunun zaten medya ayağında galatasaray yalnızlığı var iken üstüne sosyal medyayı da tamamen ele geçirmelerine göz yumuldu. dahası anadolu kulüp yönetimlerine de nasıl olduysa galatasaray düşmanları getirildi.

    bu süreçteki olayların hepsini birebir takip ettim ki, tek tek yazmak istemiyorum zaten bilenler az çok biliyor. bilmeyenler ya da göz ucuyla takip edenler de araştırmak isterlerse araştırabilir. bugünlerde daha net görünen şeyler o zamandan belli ediyordu kendini. bu sözlükten bazı nedenlerden dolayı pilot olduğum için mail yoluyla bunların duyurulmasını sözlük yönetiminden aralıklarla talep ettim. ama o dönemlerde o kadar çok fatih terim aleyhine algılar, bel altı muhabbetler dönüyordu ki çoğunluk bunları görmezden geliyordu. o dönem az buçuk bir şeyler anlatmaya çalışanlar da bir şekilde susturuluyordu.

    o zamanlar mustafa cengiz yönetimi bu konuda akıl almaz şekilde pasif kalmış bence fatih terim'i yapayalnız bırakmıştı. zaten burak elmas dönemini saymıyorum. terim defalarca haklı olmasına rağmen uzun süreli cezalar almıştı, inanılmaz üzerine oynandı, çünkü tek başına mücadele etmek zorunda kaldı ve bunu da bizlere defalarca anlattı adam.

    bunların hiçbiri bahane değildi. daha ne olsun tff'nin başına galatasaray'ı affetmem diyen azılı eski bir fenerbahçe yöneticisi geçti. pfdk azılı galatasaray ve terim düşmanı kaynıyordu. bana göre siyaset de tamamen karşımızdaydı. hatta o dönem şampiyon olan takımlar hakkındaki siyasiler ve mafyatik adamların boy boy fotoğraflarına şahit de olduk.

    pandemi döneminin dönüşündeki sezon da dahil 2020-21 beşiktaş'ın averajla gerisinde kaldığımız sezon şampiyonluğumuzun çalındığını düşünüyorum. çünkü üst üste 4 kere şampiyon olabilir ve 5. yıldızı da takabilirdik. buna karşılık da topyekün birleşildi. çevreme de söylüyordum, eğer pandemi vs. olmasaydı bile bir şekilde yolunu bulacaklardı, bunu hissetmemek ya da görmemek mümkün değildi.

    o dönemlerin başarısızlığının faturasını bir şekilde terim'e kestik. tabiki de biz de her şeyi yüzde yüz doğru yapmadık, yönetim , teknik heyet vs. olarak. ama bu durum bize karşı oluşan ve ciddi engeller barındıran şaibeli bir " organize ve profesyonel kötülüğün" varlığını göz ardı ettiremez.

    bu kadar tepkisizlik ile galatasaray o kadar yalnız bırakıldı ki bugün gelinen noktada yani 2022-23 sezonunda artık bazı şeyler ayan beyan yapılıyor. mhk başkanı galatasaray düşmanı açık seçik belli olan ve
    galatasaray aleyhine rahatça at koşturan lale denilen kadın yapıldı. ve sadece 2 günde belki de ligin bitmesini önledi. bunu bizim gözümüze soka soka yaptılar. her maçımıza ölüm maçı gibi asılan anadolu takımlarına değinmiyorum bile. dahası işin ana akım medyasındaki durumu ve konumumuzu da anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum. ve açıkça söyleyebilirim ki hepsi içten içe şampiyonluğumuza da karşılar.

    bizim dursun özbek yönetiminin bu organize kötülükler karşısında herhangi bir yaptırımını göremiyorum ben. yapsa da artık ne kadar etki eder, bunca rahat rahat at koşturacak alan bulanlar karşısında pek bilmiyorum. bu konuda biz taraftarlardan başka sahip çıkacak kimsenin de kalmadığını görüyorum. umarım kenetleniriz, elimizden gelen ne varsa ciddi tepkiler koyarız, koymalıyız. hem takımımızı kendine getirir hem de karşıya gerekli tepkiyi koyabiliriz. yoksa çok değil 3 hafta içinde allah korusun ama ortada ne 17 maçlık seri yapmış takım, ne icardi, ne zaniolo ne o bu kalır. zaten çevremde maçtan maça takip eden bizim taraftan arkadaşlar da durumu çoktan kabullenip, göz göre göre çalınmaya çalışılan bu sezona çoktan tepkisiz kalmaya hazır gibiler. ee onlar yapıyorsa bizde yapalım kafasında olanlar bile var. bu kadar iyi gelinmiş bu kadar yatırım yapılmış bu sezonu elimizden almalarına izin verirsek bize de yazıklar olsun!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın