resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 734
    kendisi hakkında artık konuşabileceğimi ve konuştuğum konularda yanılmayacağımı düşünüyorum. sakatlığı sebebiyle biraz geçmişe dönük konuşacağız ama oyuncu aynı oyuncu, alışkanlıkları aynı alışkanlıklar.

    atak oyunu
    top ayağında olsun veya olmasın, oyunu 3. bölgede oynamayı çok seviyor. genel olarak hücum bölgesine arkadan koşu göstermesi ile öne çıkıyor, kendini arka tarafta unutturup ani koşuya kalkabilme yeteneği mevcut. modern futbolun en büyük gereksinimlerinden biri çoklu mevkidir. zaniolo taktik olarak çok yönlü olduğunu şimdiye kadar bizlere bir çok kez gösterdi. şu anki istatistikleri, bir sağ forvet olarak oynayarak temel güçlerinden tam olarak yararlanabileceğini gösteriyor: şut çekme ve top sürme. bu özellikleri 2009/2010 *[lionel messi] havası yaratıyor ve gerçekten yaratıyor. örnek verecek olursak (bkz: 11 mart 2023 galatasaray kasımpaşa maçı) müsabakasında attığı golde 3 kişiyi aynı anda ekarte etmiş ve golünü baştan sona kendi yaratmıştır.

    pas oyunu
    en çok dikkat çeken özelliklerinden biri topsuz oyunda kafasının sürekli çevreyi analiz etmesidir. top ayağına geldikten sonra değil, top ayağına gelmeden 4-5 saniye önce ne yapacağını bilen bir oyuncu olması her zaman tehlike yaratmasına sebep oluyor. https://gss.gs/YMF.png örneğine baktığınızda zaniolo, roma'nın atağında topa sahip. ceza sahası içinde cengiz ünder'in koşusunu görüyor ve sergio ramos'un üzerinden mükemmel bir pas yapıyor. bu pasları mükemmel yapan şey hangi oyuncunun ne kadar hızlı olduğunu bilmesi ve ona göre pas atması. zaniolo hızlı koşarken tehdit edici paslar oynama konusunda da çok usta. https://gss.gs/AoK.png bu resim, italya'nın u19'larıyla oynanan bir maçtan alınmıştır. zaniolo topla birlikte ilerliyor ve gol atan takım arkadaşı için arkadan bir pas atıyor. sol ayağıyla zaniolo, özellikle sağ taraftaki yarı alandan, topla birlikte hızla koşan forvete evrilebildiği için tehlikelidir. ne yapacağı tahmin edilemez, pas verse gol, kendi gitse yine gol.

    pres oyunu
    zaniolo'nun çok iyi bir savunma oyuncusu olduğu bir gerçek. buna sebep olan kişi di francesco'nun takımında olmasıdır. zaniolo o takım içinde doğru pres yapmayı bilmesi gerektiğini biliyordu. bu https://gss.gs/ZB7.png fotoğrafta, zaniolo'nun savunma katkısının iyi bir göstergesidir. ilk olarak rodrigo bentancur'a atılan pası okuyor. ikincisi, uruguaylı'ya doğru hızlı bir pres koşusu yapıyor. üçüncü olarak topu temiz bir şekilde kazanıyor ve roma için bir kontra atak başlatıyor. tıpkı *[lucas torreira] gibi. fiziğini de düşününce mücadeleci ve presci bir kişi olarak ortaya çıktı. bu fiziksellik, zekiliği ve çabukluğu ile birleştiğinde, onu potansiyel olarak mükemmel bir savunma oyuncusu haline getiriyor.

    daha fazlasını yazmak isterdim sözlük ama sizleride sıkmak istemiyorum. böyle bir oyuncuya sahipken izleyelim, eğlenelim ve sevelim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın