• 7
    norveç'in 4 altın ve 1 gümüş ile madalya sıralamasında ilk sırayı aldığı şampiyona olmuştur. hollanda ise 3 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalyasıyla polonya ile birlikte en fazla madalya toplayan ülke oldu. şampiyonanın sondan bir önceki yarışı olan 60 metre kadınlar engellide nadine visser unvanını koruyabilseydi madalya sıralamasında da hollanda ilk sırayı alacaktı.

    biz 1 altınımız ile 14. olduk. ilginç şekilde en az 1 altın kazanan ülkeler arasında tek madalyada kalan tek ülkeyiz. en az 1 altın alan diğer tüm ülkeler en azından 1 bronz daha kazandı.

    bence şampiyonada en büyük hayal kırıklığı yaşayan ülke ispanya oldu. 400 metre erkeklerde 3 tane baş üstü isimleri olmasına rağmen bir tek oscar husillos'u finale sokabilmişlerdi. o da 4. olabildi zaten. erkekler 800'de de benzer bir hayal kırıklığı yaşıyorlardı ki finaldeki tek ispanyol adrian ben kılpayı altın kazanarak ispanya'ya tek altını getirdi. tabi saul ordonez ve javier miron'dan da bu dalda eminim madalya bekliyorlardı. ancak onlar final dahi koşamadılar. yine 1500 metre erkeklerde jesus gomez 4. oldu ve madalya dışı kaldı. erkekler 60 metre engellide enrique llopis son 2 engelde dengesini kaybedip kötü de düşünce o da madalya dışında kaldı. bu sene 7.57'si olan asier martinez final dahi koşamamıştı. erkekler uzun atlamada da kendilerinden jaime guerra ile bronz beklenebilirdi ama kendisi 6. olabildi. heptatlonda jorge urena özellikle son 2 yarışta hayal kırıklığı yaşadı. kadınlar 60 metrede jael bestue berbat koşarak finalin sonuncusu oldu. 800 metre kadınlarda lorea ibarzabal kendi en iyisini koşmasına rağmen 0.02'lik farkla bronzu kaçırdı. 1500 metre kadınlarda yine esther guerrero kendi en iyisini koşmasına rağmen kılpayı bronzu kaçırdı. 3000 metre kadınlarda marta perez ve marta garcia hayal kırıklığı yaşadılar. durum böyle olunca ispanya yalnızca 800 metre erkeklerde adrian ben ile altın, 3000 metre erkeklerde ise adel mechaal ile gümüş kazanabildi. şampiyona öncesinde 2-3'ü altın olmak üzere 6-7 madalya projeksiyonu yapılabilecek bir ülke iken yalnızca 2 madalyada kaldılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın