*

  • 5
    dün temsilcilerimizden batuhan çakır'ın üç adım atlamada kariyer en iyisine yakın bir derece olan 16.20 ile kılpayı final şansı elde ettiği şampiyonadır. 3000 metrede de yasemin can son turunu berbat koştuğu eleme serisinde yine kılpayı final yaptı. emine hatun mechaal ise yine 3000'de kendi serisini 7. bitirmesine rağmen serisi hızlı bir seri olduğundan küçük q ile final biletini aldı. aslında bizim adımıza verimli bir gün oldu. batuhan ve emine hatun'un final yapmaları biraz ekstra işlerdi.

    diğer müsabakalara baktığımızda ise erkekler 800 metre eleme serilerinde mark english'in start almadığını gördük. yarış öncesinde çekildi ve favori olabilecek isimlerden birisi otomatik olarak devredışı kaldı. aynı eleme serisinde saul ordonez de yer alıyordu ve 1:51.72 ile berbat koşarak serisinde sonuncu olup elendi. aslında bu şampiyonanın ilk sürpriziydi. 800 metrenin erkeklerde son eleme serisinde de buraya gelen sporcular arasında bu sezon 1:45.04 ile en iyi dereceye sahip olan tibo de smet'in elenmesi bir diğer sürpriz oldu. 3. eleme serisinde de tony van diepen'in elenmiş olması görece sürpriz sayılabilir.

    bu 800 serileri sürerken aynı anda erkeklerde gülle atma ve kadınlar yüksek atlama elemeleri yapılıyordu. ikisinde de bariz bir sürpriz olmadı. ancak kadınlar yüksek atlama elemelerinde burada açık ara favori olan yaroslava mahuchikh 1.76 ve 1.82'yi pas geçtikten sonra 1.87'de ilk 2 hakkında başarılı olamamıştı. sonra çıtayı 1.91'e çekip kalan son hakkında o yükseklikte başarılı oldu. anlamsız makyajı ve saçma sapan kolyesiyle neredeyse eleme serisinde sıfır çekip dışarıda kalacaktı. bunun haricinde belki geçtiğimiz dünya atletizm şampiyonası bronz madalyalısı elena vallortigara'nın 1.87'de takılıp elenmesi sürpriz olarak sayılabilir. erkekler gülle atmada ise hiç sürpriz olmadı zaten. beklenen ilk 8 sporcu final biletini aldı.

    kadınlar 800 metre elemeleri de sürprizsiz geçti. belki ilk eleme serisinde yarışıp yarış sonrasında gözyaşlarına boğulan charlotte pizzo'nun 2:04.89 ile epey kötü koşması görece sürpriz sayılabilir. ayrıca 4. eleme serisindeki 2003'lü veronika sadek'i dikkatle takip etmiştim fakat serisinde 4. olup elendi. bizden tuğba toptaş ise 4. seride yer almıştı ve 2:08.14 ile serisinde sonuncu oldu.

    erkekler üç adım atlama elemelerinin en kaydadeğer olayı pedro pichardo'nun daha ilk hakkında ülke rekoru olan 17.48 atlayarak büyük q'yu kapması oldu. bunun haricinde bizim batuhan çakır'ın burada final yapması bence sürpriz idi. batuhan buraya bu sene 16'yı dahi geçemeyerek gelmişti ama burada 16.20 atlamayı başardı.

    3000 kadınlar eleme serileri aslında yukarıda bahsettiğim ölçüde gerçekleşti. emine hatun'un yaptığı ekstra idi. büyük çaplı bir sürpriz olmadı. ilk eleme serisinde yarışan camilla richardsson'ın 8:53.60 ile finlandiya rekoru kırarak kendi serisini 2. bitirmesi kaydeğerdi. ancak aynı zaman diliminde yapılan kadınlar gülle atma elemelerinde bence sürprizler oldu. ilk 8'de yer almasını gayet bekleyebileceğimiz maria belen toimil ve sara lennman şampiyona dışı kaldılar. moldovalı dimitriana bezede ise 17.90 ile sezon en iyisini atarak kılpayı final yaptı.

    son olarak erkekler 1500 elemeleri günün kapanışı idi. burada biraz enteresan işler oldu ve tüm küçük q'lar son seriden çıktı. yani son seride yer alan 8 atletin 3'ü büyük, 3'ü de küçük q ile final yapmış oldu. durum böyle olunca ilk seride yer alan isaac nader ve ikinci serideki amos bartelsmeyer elenmiş oldu. bartelsmeyer buraya en iyi 3. dereceli atlet olarak gelmişti. ciddi bir hayal kırıklığına uğradı.

    günün programı:

    https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large
    https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large
App Store'dan indirin Google Play'den alın