resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1575
    türkiye'de futboldan anladığını sanan dangozlar tarafından eleştirilen, gitsin denilen teknik direktördür. vallaha bu adam giderse türkiye'de futbola olan inancmı kaybedeceğim.
    öyle eleştiriler var ki bir derbi kaybedilmesinden sonra sanırsınız galatasaray olmuş fenerbahçe. biz fenerbahçemiyiz ki derbiler ya da kaybedilen şampiyonluklardan, bir kaç seri mağlubiyetten sonra iç çamışırı gibi t.d. değiştirelim? bizim için derbileri kaybetmek ya da şampiyon olamamak önemli değil kısa vade'de. bizim için önemli olan bütün maç hayvan gibi koşup, presle oynamak değil. bizim için önemli olan frank rijkaard'ın bize, avrupalıların futbol'da (ve başka şeylerde de) bizimle daşşak geçmesine neden olan sakince, akılla ve sistemle oynama unsurunu öğretebilmesi ve bunu sadece galatasaraya değil türk futboluna kazandırması. eskiden avrupalıları yendiğimiz maçlarda hep onlardan 2 kat fazla koşup agresif bir şekilde oynar ve bazen bu şekilde galip gelir ama çoğunda kaybederdik. artık bundan sonra umudumuz bir sistemle, rahat bir şekilde paslaşarak, akılla oynayıp avrupalı takımlara (galatasarayın nihai amacı) kök söktürmek.
    diyeceksiniz ki şu an niye böyle bir şey yok. bunun 3 sebebi var bence ;

    1)rijkaard'ın türk futbolunu, dengelerini, türk futbolcusunun gamsızlığını ve diğer karakteristik özelliklerini bilmemesi...
    2)rijkaard'ın takımında yer alan çoğu oyuncunun yeni olması, bunların bir çoğunun sakatlanması ve türk oyuncuların bir kaçı haricinde çok kalitesiz (ayhan, barış.....) olması. yani bir sistem oturtacaksanız eğer buna uygun oyuncularınız olmalı.
    3)bir sistemi bir takıma (barcelona'a bile) bir sene'de aşılanamayacak olması.

    bunların ilki bu sezon kısmen gerçekleşti ve rijkaard kısmen de olsa öğrenmiştir türkiye hakkındaki bazı şeyleri. yani öyle umuyorum. ikincisi ise ancak bu yaz gelecek transfer sezonunda düzeltilebilecek şeyler. kendisine gerekli olan oyuncuları almasıyla takımı düze çıkartabilir. üçüncüsü ise değil bir belki 3 yıl'da bile olacak bir şey değildir. ama olacaktır. eğer kalırsa rijkaard burada (amin) uzun seneler boyunca, eninde sonunda galatasaray'a bu sistemi oturtacaktır.

    rijkaard'ın bu sene yaptığı bir çok hata oldu belki ama her insan hata yapabilir. fatih terim ve derwall'in ilk zamanlarını hatırlayalım. 14 sene şampiyon olma, sonra cl.'de yarı final oyna. fenerbahçeye asy.'de 4-0 yenil, 11 puan geriye düş, sonra 7 sene'de 6 kere şampiyon olup süper kupa ve uefa kupasını al, cl.'de yarı final oynayıp 2.tur'a çık. kısacası sabır iyi bir şeydir!...

    umarım galatasaray yönetimi tarihi bir hata yapmaz ve rijkaardla el ele vererek bu takımı, gelecek seneleri düşünerek çok üst seviyelere çıkartabilecek hamleler yapar.

    not : yanlış anlama olmasın. adnan polat yönetiminin rijkaarda yönelik olumsuz bir tavrı oduğundan değil (böyle bir şey olduğunu düşünmek dahi istemiyorum zaten) tarafsız! medya'nın ve bazı galatasaray taraftarları'nın (kısa vade'de başarı bekleyen) rijkaard hakkında yaptıkları haksız eleştiriler için yazdım bu giriyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın