resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1567
    anlasma saglandiginda ne kadar mutlu ve gururluysam, kendisinin galatasaray teknik direktoru olmasindan hala ayni derecede mutlu ve gururluyum ancak guzel ulkemin guzel insanlari hem dunyanin en mantikli soylemlerini dile getirip hem de ani tepkilerle savaslar cikarmayi basarabilen karakterde oldugu icin, futbol konusunda da ayni standartsizligi gostermektedir. teknik direktorler ve istikrar konusundaki her hangi bir diyalogda; alex ferguson, arsen wenger, gordon milne vb. isimler uzerinden `ilk bilmem kac sene kupa alamamislar ama iste abi, adamlarin yonetimi bizimkiler gibi degil, istikrari saglayip basarili oluyorlar' yorumunu yapan insanlar bir anlik kizginliklariyla 'gitsin bu hoca yea' yorumlarini da rahatlikla yapabilmekte. frank rijkaard geldiginde bu tip yorumlar onun icin yapilmaz, hemen basarili olmasi icin sik bogaz edilmez yada boyle bir durumda 'istifa' cigirtkanligi yapilmaz, boylece bir yandan yeni stad artik bitme noktasina gelmisken diger yandan transfer ve ekonomik politiklar rayina oturmusken, futbol takimimiz da rijkaard ile belli bir rotaya oturacaktir diye ayrica sevinmistim ancak gel gor ki frank rijkaard'i televizyon ve gazetelerde ahmet cakar, hincal uluc ve turevleri sovmen yorumcu/yazarlar gibi sovmenliklerinin disinda her hangi bir akla uygun yorum yapmasi mumkun olmayan ancak nedense soylemleri cok ciddiye alinan bu insanlar onderliginde bir grup insan, kariyeriyle hem futbolcu hem de teknik direktor olarak dunya futbol tarihine gecmis frank rijkaard'i istifasini istemektedirler. peki yerine hangi kariyerde ve kendilerini tatmin edecek bir hoca istemektedirler acaba? yoksa bir futbol mesihi gelecek ve butun dunya galatasarayli olacak.. butun kupalari galatasaray alacak ve hic yenilmeyecek gibi bir beklentinin mi icindeler?
    futbol bir oyun! hangi sistemi, hangi oyuncuyla oynarsan oyna, butun dogrulari yapsan da; milli takim stoperlerinden emre gungor son adam olarak calim atmaya yeltenip topu kaptirabilmekte yada ispanya liginde yillarca kalecilik yapmis leo franco 40 metreye yakin mesafeden gelen geri pasi niteligindeki topu tutamayabiliyor ve diger taraftan barcelona, tottenham ve meksika milli takimlarinda oynamisligi olan dos santos onundeki kocaman kale yerine topu disari atabiliyor. butun bu durumlar yasanirken ligin 3 buyuklerle kiyaslanmiyacak ekonomik kosullarinda mucadele eden sivas ve bursa gibi takimlar lider olabiliyor ve hatta ligi ikinci bitirip sampiyonlar ligi on elemesi oynama hakki kazanabiliyor. dedik ya bu bir oyun! yildizlari getirmekle, milli takima en fazla oyuncu veren takim olmakla, teknik direktor olarak rijkaard - neskeens ikilisini getirmekle sampiyon olmayi falan garantileyemessin. bunu da en iyi galatasaray camiasi bilmesi lazim ki tarihinde kendisinden ekonomi, tecrube ve kadro kalitesi olarak cok onde sayisiz dunya capindaki takimi elemis bir takimdir galatasaray.
    rijkaard ve ekibi hem futbolculuk hem de teknik direktorluk kariyerinde yeterince para kazandilar ancak hala bu isi yapmalarinin bence iki onemli sebebi var. birincisi futbol onlar icin bir tutku ve ikincisi yapmis olduklari isimleri devam ettirebilmek. dedikodularla, sokak agizlariyla yorumlanacak adam degil frank rijkaard. umarim onumuzdeki 10 sene belki daha fazla bu takimin basinda kalir. galatasarayla ozdestirilir. marco van basten yeni stadimizda baska bir mac izlemeye gelir yada ruud gullit veya ronald koeman. birakin; derbiydi, fenerin galatasaray kompleksiydi, kupaydi deyip her sene tekrar tekrar kendimizi ister istemez icinde buldugumuz bu hararetin icinde frank rijkaard gibi bir hocamizin olmasinin tadini cikaralim. galatasaray fenere, fener galatasasaraya tarihe donup baktigimizda uzun seneleri bulan ustunlukler kurmuslardir. frank rijkaard bize bu cekismenin otesinde islere imza atmaya geldi, en azindan bunu farkinda olalim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın