resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1565
    2009-2010 sezonu sonunda, takımını şampiyon da yapamazsa, ilk senesinde başarısız olmuş, ancak kesinlikle takımın başında kalması gereken galatasaray teknik direktörüdür.

    kendisinin kariyeri, efendiliği, efsaneliği vs vs.'sini tartışan taş olur. ancak, galatasaray taraftarı arasında hakim olan, frank'ın tartışılmazlığı, bence yanlış bir önermedir.

    * 2009-2010 sezonunu ele aldığımızda gördüğümüz tablo açıktır; avrupa liginden elenilmiştir, türkiye kupasından elenilmiştir, ligde işler zora girmiştir. bu durumda, herhangi bir başarıdan söz etmek zordur. *

    * birçok yazar renkdaşım, takımın orta sahasının cok zayıf oldugundan bahsediyor. şimdi, eğer bu orta saha gerçekten zayıfsa, bu orta sahaya sezon başında ya da en kötü ihtimal ocak transfer sezonunda neden bir takviye yapılmadı? yönetim, rijkaard'ın özel isteği olan gio'yu bile alabilmişken, rijkaard'ın istediği ancak yönetimin almadığı bir durumun olma olasılıgı cok düşüktür. yani bu zaafiyet, birden bire 28 mart 2010 galatasaray fenerbahce maci sonunda mı hissedilmiştir ? hiç sanmıyorum..

    * bu transfer sezonunda, kurban edilen oyunculara göz attığımızda, linderothun gitmesinin cok dogal ve yerinde oldugunu görüyoruz. ancak , tam da madrid macları arefesinde, takımın tek saglıklı * forvetini * göndermenin mantığı neydi? burda kesinlikle nonda'nın muhteşem bir form grafiği oldugunu söylemiyorum. ancak kendisinin yerine oynayan ardanın kendi yerinde oynayamaması, asıl sorun değil midir zaten ?

    * bu noktada, galatasaray yönetimine bir parantez açmak istiyorum. 2 yıl üst üste, takımın en kritik avrupa sınavlarından önce yaptıkları hamleler, tam anlamıyla skandaldır. *

    * bu dönemeclerde, parolamız sabır olmalıdır. ancak, benim de, bir galatasaray taraftarı olarak, bir fenerbahce macında, sahada rakibini ısıran bir takım görme hakkım yok mudur? yıllarca real madride karşı birçok derbiye çıkmış hocamızın, bu macın önemini kavrayamamış olması, olası mıdır acaba?

    sözün özü, kendisi, takımımızın başına gelmiş en kariyerli hocalardan bir tanesidir, allah başımızdan eksik etmesindir.
    ancak,paralelinde, galatasaray futbol takımının 2000 yılından sonra gelmiş en kariyerli ve yetenekli ekibini yönetmektedir. bizim de taraftar olarak birazcık başarı beklememiz kadar doğal bir şey yoktur, aynı galatasaray hocasını eleştirme hakkımız oldugu gibi..
App Store'dan indirin Google Play'den alın