• 194
    eylül 15-ekim 12 tarihlerinde sözlüğümüzden omarduff ile aynı taburda, ankara mamak mebs okulunda vatan borcunu çatır çatır ödemiş bir dede olarak tüm yazarlarımıza başarılar dilemek isterim. mebs okulu oldukça büyük, mutlaka oraya gidenler olacaktır. bizim tabur 1500 kişi vardı. mebs'e çıkanların sorularını yanıtlayabilirim.

    kabaca bahsetmek gerekirse, oradaki deneyiminiz hangi bölüğe düştüğünüze göre şekillenecek. örneğin 2. tabur 1. bölüğe düşerseniz sizin bölüğe tahsis edilmiş pidecide 1.5 kıymalı gömdükten sonra yine sadece size ait olan arcade salonunda oyunlar oynabilir, sıkılırsanız playstation oynabilirsiniz. üstelik duşa istediğiniz zaman gider, sıra beklemezsiniz. bunlar şaka değil.

    benim gibi 2/3'e düşerseniz durmadan ceza yer, askeri nezaket ve terbiye kurallarını parmaklarınız kopana kadar yazabilir, 20 yaşındaki kadro erlerden azar yiyerek ve buz gibi havada bere/boyunluk takmadan, tüm komutanlarınız kışlık polarlarını çekmiş takılırken siz kamuflaj gömleğinizin içinde titreyerek saatlerce bekleyebilirsiniz. reviri bir mola gibi gören tipler yüzünden ihtiyacınız olsa dahi revire gidemeyebilir, tozun içinde bulabildiğiniz ilaç, vitamin ile artık ne bulduysanız, hastalık geçirebilirsiniz gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın