resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 36203
    öncelikle tanım ile başlayayım: galatasarayımızın efsanelerinden, kulübün bugüne kadarki başarılarında en çok payı olan eski teknik direktörümüz. bu tanımla hakkını fazlasıyla teslim ettiğimi düşünüyorum. bu nedenle sözlük içinde de çokça bulunan bir grubun tepkisini çekmemek adına yazımın hiçbir yerinde canım hocam, aslan hocam, babam romantikliğine girmeyeceğim.

    okan hocayı, fatih hoca ile karşılaştıranlardan büyük rahatsızlık duyuyorum. fatih hoca son döneminde yardımcılarını takım yararına değil kendi yararına göre seçen, yönetimlerle uyumsuz çalışan, forma adaleti olmayan, takıma ruhsuz bir futbol oynatan, gelecek için hiç umut vadetmeyen, kendini hep galatasaray’ın üzerinde gören, başarısızlıklarda sorumluluğu ya futbolculara ya da yönetime atan ve son olarak mustafa cengiz gibi iyi niyetli, benim nazarımda bu kulübün gelmiş geçmiş belki de en başarılı başkanını bile fazlasıyla üzen bir yönetim anlayışı sergiledi. okan hoca ise şu ana kadar gerek yardımcı seçimi konusunda, gerek oynattığı pozitif futbolla, gerek forma adaletiyle fatih hocadan çok uzak bir profil sergiliyor. bu sebeple okan hocanın fatih hocayla karşılaştırılmasının okan hocaya haksızlık olduğunu düşünüyorum.

    bu karşılaştırmanın aynı zamanda tehlikeli bir yanı da var. fatih hoca güzellemeleri yaparak okan hocaya destek verir gibi görünen bu grup, okan hocanın ilk başarısızlığında takımın başına yine fatih hocayı isteyecek ve maalesef hocanın eski başarılarına aldanan büyük bir taraftar grubu da bu insanların arkasından gidecek. o gün fatih hocanın çıkıp galatasaray’ın şu an bir hocasının olduğunu ve okan hocaya destek olunması gerektiğini söyleyeceğini düşünen var mı? hepimiz biliyoruz ki hoca yine “galatasaray bizi göreve çağırırsa sorgulamadan gider, elimizi taşın altına koyarız” romantikliğiyle takımın idaresini memnuniyetle alacaktır.

    okan hoca ile galatasaray yeni bir sayfa açmıştır. bu saatten sonra fatih terim çığırtkanlığı yapanlar da, okan hocanın bu muazzam başarısını fatih hoca güzellemeleri ile övenler de okan hocanın üzerinde bir fatih terim baskısı kurarak galatasaray’a zarar vermektedir.

    çoğumuzun derdinin galatasaray olduğunu biliyorum. umarım söylemek istediğimi derdi galatasaray olanlara anlatabilmişimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın