resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1557
    kariyeri , taktik anlayışı , idman ve kamp programları ve hatta ingilizce aksanı bile tartışılan adam.

    kariyeri için şunu söylemek lazım ; barcelona ile şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş , la liga'da şampiyonluk yaşamış , hollanda milli takımı ile avrupa şampiyonası yarı finali yaşamış bir hoca. kimisi diyor ki "ulan barcelona'yı ben de şampiyon yapardım". bunu diyenler barcelona'nın kaç sezon şampiyon olduğunu , şampiyonlar ligi şampiyonluğunu kaç kez yaşadığını biliyor mu ? ya da tarihi boyunca neredeyse hiçbir kupası bulunmayan hollanda milli takımı için yarı final ne demek , bunu biliyorlar mı ? * kariyer kısmı ile ilgili eleştirileri "seviyesiz saldırı" olarak alıyor ve geçiyorum.

    taktik anlayışı için eleştiri sunan insanlar var. bunlar , yıllar boyu bir dinozor gibi aynı köşe'de aynı yazıları yazan , fatih terim avrupa şampiyonası öncesi istifa etsin , gheorge hagi baston'la mı oynayacak diyen tipler. bu adam yukarda yazdığım bütün başarıları bu taktik anlayışı ile kazanmış. kanat futbolu oynatan , pas yaptıran ve hücum futbolu düşünen bir yapısı var. elbette çalıştırdığı takım çok gol yiyebilir ama çok gol atar aynı zamanda. bu eleştirileri de "teknik yorum yoksunluğu" diyerek geçiyorum.

    ingilizcesi için söylenenler bence doğru. fakat bu adam "türk insanı ingilizce öğrensin" diye gelmedi buraya. dolayısıyla bu eleştiriyi "eleştirecek yer aramak" mantığı ile yapıldığı için geçiyorum.

    sonuç olarak frank rijkaard iyi bir teknik direktör. yani 7'de 7 yaptığı zaman bile bir takım "taraf" yazarlar * "bu takım düşüş yaşar" dedi diye ne yapsın rijkaard ? ya da emre belözoülu isimli insan baros'u sakatladı diye emre mi vursun rijkaard ? peki emre güngör affedilmez bir hata yaptı diye "bizi o yaktı" gibi "bana bir şey olmasın aman" yorumları mı yapsın ? aynı şekilde leo franco'nun hatası sonrası çıkıp "bitirdi bizi durduk yere" mi desin ?

    yapmayın. "taraf" ve "terbiyesiz" insanlar bunları görmeden onu eleştirebilir , zarar vermek için çaba gösterebilir. fakat galatasaray taraftarı bunu yapamaz , yapmamalıdır. evet biz ülke olarak futbolu "ne olursa olsun o sezonu şampiyon bitirmeliyiz" düşüncesi ile görüyoruz. çünkü bizim için başka değerler , gelecek gibi kavramlar geçerli olmuyor. ondan sonra "avrupa kupaları türk takımları olmadan devam ediyor" cümleleri duyarız daha mart bitmeden.
    oysa biz başkası değiliz , bizim hedef dediğimiz şey başkaları ile aynı olamaz. başkaları sadece ve sadece "türkiye ligi" için mücadele ederken , biz bunu yapamayız. bizim daha büyük , daha önemli hedeflerimiz var. bu yüzden frank rijkaard ve ekibi gibi yenilik , vizyon ve gelecek yaratacak insanlar olmalı burada. yoksa x bir hoca ile zaten bu sezon şampiyon olurduk. işte soru ve sorun bu zaten , bu sene şampiyon olamamak.

    hiçbir şey bitmiş değil henüz. kendini bilen , futbolu takip eden her galatasaray taraftarı rijkaard ve ekibi için olumlu cümleler kuruyordur , kurmalıdır. rijkaard bize belki bu sezon değil ama bir sonraki sezon çok şey verecek emin olsun herkes. şahsen bu sezon için "lig olabilir belki ama diğer kupalar çok zor" diyordum , lig bile olmayabilir. fakat ben böyle başladım bu sezon , o yüzden "düşüş" olduğu düşüncesi yok bende.

    hep destek , tam destek rijkaard !
App Store'dan indirin Google Play'den alın