• 74
    bu tarz çok karışık durumlarda, pozisyon öncesi aksiyon en son ne olmuş ise takdir hakkı o yönde karar alınması lazım normalde (bu pozisyon için gol kararı yani). ancak bu pozisyon için hızlı gelişen halinde gol olmasını sağlayan birden fazla avantajlı durum var sivas için:
    1- nelson'a faul yapılmış olma ihtimali
    2- taban ihtimali
    3- robin'in ayağının son adam boey önünde ofsayt olma ihtimali
    4- son vuruş öncesi muslera'nın görüş açısının kapatılması dolayısıyla ofsayt ihtimali

    pozisyon izlenirken birçok izleyicinin aklından bu fikirler ortaya atıldı, nihayetinde ofsayt olduğu için gol iptali olduğu açıklandı.
    ben hakem olsam var hakeminin faul gördüğü gerekçesiyle beni çağırdığını düşünürdüm, böyle bir arbede için de verilebilecek en mantıklı iptal kararı bu gibi. bu kadar gri bir pozisyon için de hakemin oyun gidişatına en etki etmeyecek kararı vermesi lazım dolayısıyla verilen iptal kararı bence doğru. yanlış karar ile sivas'ın hakkı yendiği düşünülüyor pek çok hakem tarafından bence tam tersi gol verilseydi gs'nin hakkı yenilmiş olacaktı ve oyun bambaşka seyredecekti.

    2. bir düşünce olarak malum galatasaraylıyız ben aynı pozisyon fb veya beşiktaş rakibiyle karşılaştığında bu takımların başına gelse ne karar verirdim diye düşünüyorum ya da tam tersi gs bu golü atmış sivas yemiş olsa ne verirdim... yine gol kararı iptal derdim ama sözlükte yorumlar tam tersi olurdu burası kesin :d
App Store'dan indirin Google Play'den alın