• 71
    öncelikle maç anı pozisyonu büyük çoğunluk gibi ben de anlayamadım ve tekrar tekrar izledim. maç bittikten sonra da geleneksel medyada ekrana çıkam tüm eski hakemleri izledim. pozisyon öncesindeki bilgi kirliliğinden başlayalım; erkan özdamar top dışarı çıkmadan düdüğü çalıp pozisyona foul veriyor. yani pozisyonda bir kural ihlali yok. serbest vuruş kullanıldıktan sonraki herhangi bir eylemde de , golün geçersiz sayılmasını gerektirecek bir eylem yok ( trio ve erman toroğlu yorumları kaynak alınmıştır) . sonuç olarak var protokolu yanlış bir karar verip , erkan özdamar’ın da pozisyona dair bakışını değiştirmiştir.
    bu oyun yıllar boyu oynanacak ve bir çok hatalı yorum göreceğiz ama iptal edilen gol, tıpkı boey’in saçma sapan kırmızı kartı gibi yorumdan ziyade oyunu bilmemekle alakalı. haksızlıktan pay isteyerek adalet sağlanmaz, sağlanıldığı düşünüldüğü anda da o haksızlık senin, benim başıma gelir. oyuna dair adaletin, karar verici mekanizmaların düzgün işlemesini talep etmek belki kısa değil ama uzun vadede herkesin işine yarar ki talep edilmesi gereken de budur bence.
    bu arada şunu da belirtmek isterim; her 2 yarının başlama vuruşları hariç, hakemin çaldığı doğru düdük neredeyse yok. fazla sayıda yanlış karar var. hakem , kötü hakem, oyunu bilmeyen hakem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın