• 31864
    muslera/okan
    dubois/boey - nelsson/ross/metehan - emin/abdülkerim - kazımcan
    torreira/berkan - midtsjö/oliveira
    rashica - mertens/mata/yusuf - kerem/bay
    ıcardi/gomis

    2022 dünya kupası arasına giderken yukarıdaki oyunculardan hemen hemen kimsenin şikayet yoktur. 22 tane kaliteli oyuncu demek bu. avrupa olmayan bir sezonda büyül lüks.

    pva, yunus ve seferovic ise verim alınamayan oyuncular oldu. pva'dan verim almamız zor artık, çünkü yabancı sınırı en başta matematiksel olarak oynamasını engelliyor.

    sefer'in 20 maçlık opsiyon durumu olmasa belki kazanılmak için uğraşılabilirdi ama o riske girilmez. sene sonu elimizde bir bomba bulmak istemeyiz.

    yunus ise kazanılmalı, ancak ilk önce bunu yunus'un kendi istemesi lazım. yunus eğer isterse alt yapıdan yetişmiş, türk ve genç bir oyuncuyu kazanmak takımın menfaatine olur.

    emre taşdemir ise ayrı bir olay. takılsın o kafasına göre ellemeyin.*

    takviye olarak ne yapılabilir?

    türk bir sol bek alınması malum istek. rıdvan yılmaz olabilir deniyor ama ben kendisini beğenmiyorum. gurbetçi bir bek oyuncusu olabilir. kerim çalhanoğlu bu konuda bir aday ama onun da statü durumunu bilmiyorum. ligden tecrübeli bir oyuncu çekip yama yapılabilir. örneğin uğur çiftçi gibi.

    yusuf demir'in kanat oynayıp oynayamayacağı konusunda emin değilim. 19 ekim 2022 galatasaray kastamonuspor maç'ındaki kanat oyuncusu performansı pek iyi değildi. mertens'in mevkisine daha büyük bir aday gibi. bu durumda eğer yunus gidecekse bir kanat oyuncusu takviyesi olabilir. yalnız bu kesinlikle cengiz ünder olmasın. kağıt üzerinde çok iyi duruyor. türk, genç, yetenekli hepsi kabul. ancak bu takımın uyumunu cengiz bozar. bencil bir oyuncu bir kere. üstelik rashica kesilmez. iki kanatta iki ters ayaklı oyuncunun da çok iyi olmayacağını yunus ve kerem ikilisi ile tattık. tabi herkes bir robben ve ribery ikilisi değil maalesef. buraya oyuncu ararken 8+6 kuralını düşünmek lazım. on birdeki 8 belli. dubois, midtsjö, mata ve 6 milyon euroluk yatırım yusuf da kesin yedekte olur. daha ross ve gomis var. ıcardi ve gomis ile sezon geçmeyeceği için bir yabancı forvet takviyesi de olur. o yüzden burada ilk plan yunus'un kazanılması olmalı, ikinci plan belki yusuf'un kanat oynaması olabilir. en olmadı artık türk bir kanat oyuncusu ile takviye yapılabilir.

    sefer'in gönderilmesi durumunda yukarıda da bahsettiğim gibi bir forvet şart. ama kiralık ama bonservisiyle bir forvet daha şart.

    yani 2 veya 3 transfere ihtiyaç var devre arası. giden oyuncu sayısı da 2 veya 3 olur. takıma zaten büyük yatırım yapıldı sezon başı ve çok kurcalamaya da gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın