• 27
    galatasaray futbol takımının yapmaya çalışıp yapar gibi göründüğü baskı çeşidi.

    kenarda teknik direktörümüz okan buruk, sürekli eliyle bas bas bas şeklinde sert jest ve mimiklerle takımı uyarıyor. sürekli tekrarlanan bu fırçalara riayet eden ön alan oyuncularımız adam adama rakibe basmaya çalışıyor, 1 kişi basıyor, 2. kişi de basıyor ama arkaya bakınca bir de ne görsün… baskıyı gerçekleştiren 5 hücumcunun (mevcut kadroda icardi, mertens, rashica, kerem, oliveira), geride pozisyon alan torreira + 4 defansla aralarında konya ovası gibi boşluk oluşmuş… hayda, şimdi o haldır huldur pres yapan hücumcular bu boşluğu kapatmak için baskıyı kıran rakibin peşinden koşturacaklar.

    çok gülüyorum maç esnasında. 2022 futbolunda ön alan presini şeyine güvenmiyorsan yapmayacaksın, hem taktiksel anlamda zayıfsın hem fiziksel anlamda preste zorlanan 1-2 çürük elma topçun var, hem de bunları umursamadan şok pres deniyorsun. takım boyu 60-70 metre… amaç ne?

    ne diyeyim, iyi ki avrupa ligi oynamıyoruz. şöyle kaliteli bir orta ölçekli avrupa takımı çıksa karşımıza, 5 tane tertemiz sallardı. galatasaray o kadar sıkıntılı diziliyor ve o kadar sıkıntılı dizilmesine rağmen ön alan presi yapmaya çalışıyor ki rakibe avantaj sağlamaktan başka işe yaramıyor.

    alanyaspor maçında iyi yaptık falan denilir şimdi. çoğu büyük takım alanyaspor’u önde basarak pert etti nitekim. ben sağlıklı, eli ayağı düzgün bir pres şablonu kast ediyorum. 90 dakikaya olmasa dahi 65-70 dakikaya yayılan bir baskı oyunu.

    şurada kaldı 2 hafta. bu iki hafta kendimize denk takımlarla oynayacağız. ak koyun kara koyunun ortaya çıkma vakti geldi. hayırlara vesile olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın