• 31797
    bulduğu sayısız gol pozisyonunu değerlendirememe durumu için ciddi analiz yapması ve çok ciddi mesai harcaması gereken takım.

    bulduğu pozisyonları değerlendirememe yeni bir problem değil, geçen yıl da aynı sorunları yaşıyorduk ancak günümüzde geçen yıla göre bireysel yetenek olarak kaliteli çok daha fazla futbolcumuz var. galatasaray'da kaliteli ayakların girdiği net pozisyonları gole çevirememesi, "topa vurmayı da okan mı öğretecek?" argümanıyla kapatılabilecek bir sorun değil.

    süper ligde 11 hafta sonunda; galatasaray maç başına 1.53 xg ortalaması karşısında 1.2 ortalama gol üretebilmiş. bu rakamlar beşiktaş'ta 1.72xg karşısında 1.8 gol, trabzonspor'da 1.38xg karşısında 1.5 gol, fenerbahçe'de 1.84xg karşısında 2.9 gol şeklinde. istatistikler incelendiğinde tüm rakipkiplerimimiz gol beklentisinden fazla gol üretebiliyorken sadece galatasaray gol beklentisinin altında gol üretebiliyor.

    28 ekim 2022 fatih karagümrük galatasaray maçında, rakip kaleye 35 şut çektik, 3.6xg ürettik ancak sadece 2 gol atabildik. bu rakamlar kabul edilebilir değil. mertens gibi kaliteli bir ayağın penaltı çizgisi civarlarında vurduğu topu dağlara taşlara atması akıl alır bir şey değil. sadece mertens değil diğer kaliteli ayaklarımızda da durum farklı değil. teknik heyetin bu sorun üzerine acilen kök neden analizi yapması ve ciddi aksiyon alması gerekli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın