• 5461
    bir zamanların aşırı popüler dizisi olan game of thrones'da, tywin lannister isimli karakterin iktidar üzerine söylediği çok güzel ve aşırı katıldığım bir vecize vardır:

    - "any man who must say i am the king is no true king",
    yani
    - "her kim ki 'ben kralım' demek zorunda kalıyorsa o kişi gerçek kral değildir"

    galatasaray yönetimleri yıllardır her platformda, her kameraya beylik beylik laflar ediyor. buna istinaden her sezon açıklamalar akabinde yalnızca daha fazla mağdur olan bir camiayız. özellikle son yıllarda ve özellikle başkanlık sistemi ile gelen tek adam rejimi akabinde galatasaray ülkedeki bir çok kurum gibi zayıf yönetimlerle yönetilen, zayıf bir camia haline gelmiştir. sayıca kalabalık olsak da taraftarlarının kulübe aidiyeti konusunda diğer kulüplerin gerisinde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. sözün özü tek yumruk olarak camiaca hareket edemez tepki gösteremez haldedir. şu gün galatasaray yönetimi bir icraatta bulunmaya kalktığında da taraftarı düzenin zaliminden önce mağduru olan yönetimini eleştirir haldedir.

    galatasaray camiası bu bölünmüşlük ve süregelen iç savaş hali ile herhangi bir hakkını da savunamaz hale gelmiştir. bu gidişat devam ederse türk futbolunu parsellemiş mevcut organize yapılar sadaka niyetine 10 yılda belki bir şampiyonluk verir ya da vermezler. camianın çok acil şekilde tek ses halinde tepki gösterebilir bir kenetlenme yaşaması ve gereken her türlü protest tavrı/icraatı da sergilemesi gerekmektedir. aksi takdirde ne galatasaray ne de türk sporu diye bir şey kalmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın