resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 339
    1952, diyarbakır doğumlu inşaat mühendisi ve fenerbahçe spor kulübü başkanıdır. 1998 yılından beri başkanlık görevini sürdürmektedir. kendisini ve tarzını sevmesem de ali şen'den sonra takımın en başarılı başkanıdır. nato altyapı ihalelerine de katılan maktaş mühendislik firmasının sahibidir. 1990-1992 yılları arasında fenerbahçe spor kulübü'nün yönetiminde görev almıştır, 1991-1992 yılları arası futbol şube sorumlusu olmuştur. evli ve iki çocuk sahibidir.

    başkanlığı döneminde fenerium mağazaları ile birlikte merchandising gelirleri en üst seviyeye çıkmıştır. bu yıllık çok büyük bir rakam demektir ve başarılı bir iştir. yine onun başkanlığında fenerbahçe istanbul menkul kıymetler borsası(imkb)'na girmiştir.

    1998 yılında yapılan seçimlerde 1 oy farkla göreve gelmiştir. geldikten sonra galatasaray şampiyon olmuştur. otto bariç'in görevine son vermiş, yerine joachim löw'ü getirmiştir. elvir baliç, viorel moldovan, ogün ve abdullah ercan ikilisi, murat yakın, dimas ve john lesiba moshoeu transferlerine 25 küsür milyon dolar harcamıştır. uefa kupasında parma'ya elenmiş, ilk yarıyı lider bitirmesine rağmen sezon sonu üçüncü olabilmiştir. şampiyon gene galatasaray olmuştur. 1999-2000 sezonunda ise yaw preko'yu ve samuel johnson'u, alpay özalan'ı, souleymane oulare'yi transfer etmiş takımın başına da rıdvan dilmen'i getirmiştir. mtk yenilgisi sonrası rıdvan istifa etmiş yerine zdeněk zeman gelmiştir. bu sezon galatasaray uefa kupasını ve ligi kazanmıştır, fenerbahçe ise avcunu yalamış türkiye kupasında da pendikspor'a elenmiştir. sene sonunda ligi ancak 4. tamamlayabilmişlerdir. bir sonraki sezon gene transfere muazzam rakamlar harcadı, türkiye şampiyonu oldu ancak gittiği şampiyonlar liginde 0 çekti. galatasaray 20. yüzyılın en iyisi seçilen real madrid'in elinden süper cupa'yı aldı, şampiyonlar liginde çeyrek finale kadar yükseldi. gene galatasaray'a yaklaşamadı. bir sonraki sezon gene galatasaray şampiyon oldu. 2002-2003'te beşiktaş şampiyon oldu fenerbahçe ligi 6. sırada tamamladı. sonra 2 sene üst üste şampiyon oldular fakat malum 2005-2006 sezonu ve 16 dakika, intihara sürükler adamı. 20 : 45'ler bitmez bizde başkan. bir sonraki sezon lig'de şampiyon oldu. ardından tarihinin en büyük başarısı şampiyonlar liginde çeyrek final gördü fakat gene lig'de galatasaray şampiyon oldu. taraflı tarafsız herkesin sevdiği zico'ya üstünlüğünü geçiremediğinden görevden aldı. geçen sezon'da beşiktaş şampiyon oldu. yani aziz yıldırım görevde olduğu yıllar içerisinde fenerbahçe'de hep para oldu, maddi sıkıntılar yaşanmadı. ancak sahada ise bir türlü istikrarlı başarılar gelemedi. yarım yamalak başarılar da faciaların yanında sönük kaldı.

    şimdi bu bilgiler ışığında adama acımaya başladım. görevde olduğu süre içerisinde rakibi bu kadar başarı elde etmişken, facia'larla görev sürdüren bir başkan olmak yeni demlenmiş çayı fondip yapmak gibi acı verir adama. gözünü karartır insanın. sahada baş edemeyeceğini anlarsın ve futbol sadece saha'da kazanılmaz dersin. aslında suç galatasaray'ımda. bu kadar başarıya ne gerek var canım, gitme avrupa'ya fethetme oraları, burda bizi yensinler de sevinsinler. kapışamıyorlar seninle anlasana. 12 yıl boyunca galatasaray'ın gölgesinde kalmış bir fenerbahçe başkanı olmak çok kolay değil, bu durumlara rağmen hala devam edebildiği için aziz yıldırımı tebrik ederim. allah aziz yıldırımı fenerbahçe'nin başından eksik etmesin(!).
App Store'dan indirin Google Play'den alın