resim
Jürgen Norbert Klopp
Görev:Teknik Direktör
Takım:ara verdi
Yaş:57
Uyruk:Almanya
  • 558
    kendisi hakkında psikolojik çıkarımlar yapmadan önce; klopp'un ilk kez https://twitter.com/...w_hp8QA_aBD5mYu_UAFk bu minvalde açıklamalar yapmadığını bilmekte yarar var. yıllardır bu açıklamaları yapar.

    https://www.beinsports.com/...klopp-says-1/1541066 bulabildiklerim içinde bu haber 2020 eylül tarihili ve o dönemde chelsea'ye benzer laflar ederek kendilerini meth etme derdinde bir hamaset içindeydi.

    her neyse söylediği sözlere dönersek; klopp her ne kadar sol görüşlü olduğunu ifade etse de başka başka açıklamalarının toplamına bakarsak tipik bir avrupa sol-liberal kırması popülisttir. doğrudan sermaye ile derdi olmayan, futbolda sermaye girişine hiçbir dönem ses etmemiş ancak ucu kendine dokununca hamasi laflar etmeyi seven biri olmuştur. bu ettiği laflar avrupa'nın aşırı sağcılarının söyleyeceği, doğrudan oraya hizmet eden laflar zaten. ingiltere ligini araplar ele geçiriyor diye kendilerine argüman devşirmeye çalışan ingiltere sağcıları bayılmıştır bu lafa.

    liverpool'un fazla para harcayamıyor oluşunun sebebi; parası olmaması değil. kulübün sahibi veya sermaye iştiraklerinin parası var ancak bu sermaye sahipleri liverpool'a senelerdir ''ekonomik yatırım'' gözüyle bakıyorlar. amerikalı yatırımcılar için liverpool'un hisse değerleri, sponsorluk anlaşmaları, kulübün markası falan esasen daha önemli. 5 sene sonra hissemizi satarsak ne olur diye düşünerek yönetiyorlar. aynı şey manchester united'ın sahibi glazer'lar içinde geçerli. glazer'lar kulübün başarısızlığı o kadar dert etmiyorlar çünkü kulübün marka değeri ve hisseleri kısa vadede değersizleşeceğe benzemiyor. man. united taraftarları da çok para harcanmasına rağmen temelde bu bakış açısından da şikayetçi.

    man. city - psg gibi orta doğu, körfez ülkeli kulüp sahipleri ise ekonomik yatırımdan ziyade futbol yatırımı olarak bakıyorlar. bunun sebebi ise kendi kişisel prestijleri, isimlerini ve ailelerini daha itibarlı bir noktaya getirmek, dünya genelinde bilinen ve sevilen kişiler olmak istemeleri. bu yüzden ekonomi odaklı amerikalı yatırımcılar aksine daha çok para harcayabiliyorlar.

    klopp bunları bilmiyor da değil. biliyordur. liverpool'un daha çok para harcamaması kulübün sahiplerinin kulübe bakış açısıyla ilgili. ancak bunu onlar çok zengin, biz değiliz şeklinde kendine övgü çıkarmak için manipüle ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın