resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 13355
    kelimelerin bittiği, hatta artık kifayetsiz kaldığı galatasaray ve uruguay efsanesi aslanımız, biricik panterimiz, nandomuz.

    loric cana ile takas olduğunda tarih 2011'i gösteriyordu. türk futbol tarihinin akışını değiştiren bir transferdi bu. ünal aysal ve fatih terim'e sonsuz teşekkür etmek lazım bu transfer işinde.

    muslera'nın kötü olduğu tek bir sezon bile hatırlamıyorum. tek başına ki bunu abartısız söylemek gerekiyor hamza hamzaoğlu yönetimindeki galatasaray'ı 2015'te şampiyonluğa ulaştırmıştı. rakipler için haksız bir rekabet ve saygı duyulması gereken bir figür oldu. kendisi geldiğinden beri hemen her şampiyonluğumuzda aslan payı hep onundu.

    rakipler dahi saygı duymasına rağmen içimizde bu efsanenin bile haterleri var. üstelik bırakın takımı, taraftarı tek bir kişiye bile saygısızlığı olmadı. her uzaktan gol yediğinde "yaşlandı artık, yerine yerli kaleci oynatalım" geyiğinin yerini çok kısa sürede pişmanlıklar aldı. kendisiyle de kırgın ayrılırsak artık yuh olsun bize. emeklilik günü geldiğinde '1' numaralı forması emekli edilip, kendisine yakışır bir jübile yapılmalı. çocuklarımıza örnek gösterebileceğimiz gerçek iş ahlakı olan müthiş bir isim.

    ne demişti ulu önder;
    "ben sporcunun; zeki, çevik ve ahlaklısını severim." nando, adeta bu tanımın vücut bulmuş hali. şükür ki seni canlı gözlerle izledik ve sevdik nando. hep bizimle kal hiç gitme...
App Store'dan indirin Google Play'den alın