• 15490
    taraftarı olduğum takımımın severek takip ettiğim sözlüğü. ama tabi burada da, ekşi sözlükte olduğu gibi standart bir kaliteyi sağlamak hiç kolay değil. 15 yaşından 50-60 yaşına kadar insanları barındıran bir ortamda farklı görüşler ve önceliklerin olması da çok doğal.

    mesela ben bir insanın tribünden gelmesinin ona ayrı bir statü kazandırmadığını bilecek yaştayım. hatta tribünden gelmiş olmanın bir vasıf! olması hep komik gelmiştir bana. hatta biri bana "ben tribündenim" dediğinde rahmetli kemal sunal'ın "ben de harranlıyam" repliğini söyleyesim gelmiştir hep ama aslında belirtmek istediğim konu bambaşka.

    şimdi insanların ilgi çekme, popüler olma çabasını anlarım. bu ilgi çekme ve popülerleşme çabası için farklı alternatifler denemesini, herkesten farklı olmaya çalışmasını da anlarım. hatta bunun için bazen çok iddialı eylem ve söylemlere girmesini de bir yere kadar anlarım ancak;

    - girdiği entrylere gelen yorumlara göre entrylerini silen/ değiştiren sonra da hiç bir şey yapmamış gibi hareket etmeyi sürdürenleri
    - bir başkan 10 gün içinde transfer yapacağız dediğinde, " başkanın belirttiği 10 gün şu tarihte başlıyor hemen dertlenmeyin" yazıp, o 10 günde ve hatta sonrasındaki 1 ayda transfer olmayınca ortalıkta görünmeyenleri
    - transfer politikasını eleştirip sözlükte tersi görüş oluşunca o transfer politikasının en yılmaz savunucusu olanları
    - transferlerin geleceği apaçık belliyken entryi girip, entrysinin ne kadar anlamsız olduğu yüzüne vurulunca "sizleri sallamıyorum, küstüm oynamıyorum" diyenleri hiç bir zaman anlamayacağım ve hatta bu anlamsızlıkları her durumda da dile getireceğim sözlükteki ömrüm yettiği sürece.

    ama emin olun ne herhangi bir yazar bu sözlükte bilgi paylaşımı altında sizin ilginizden popülerlik devşirmeyi bıraktığında; ne de duyumculuk müessesesi yok olduğunda galatasaray transferleri yapmayı bırakacak. yani örneğin mauro icardi bu duyumcu arkadaşlar size bir şeyler yazdı diye gelmedi. son 2 gündeki transfer rüzgarımız da yalan yanlış entryler sebebiyle gerçekleşmedi.

    yani demem o ki; birilerine muhtaç değilsiniz! hatta birileri sizi muhtaç olduğunuza inandırıp sonrasında "küstüm, oynamıyorum" dediğinde cezalandırılmış olmuyorsunuz. bir bilgi bu sözlükte yazılacak kıvama geliyorsa zaten her durumda 1-2 saat içinde farklı bir mecradan sizin önünüze düşecektir. insanlara olduklarından ve hak ettiklerinden fazla değer vermek sadece ve sadece kendinizi küçültmek olacaktır. hepsi bu!
App Store'dan indirin Google Play'den alın