resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35812
    "okan hocaya verilen kadro kendisine verilseydi" geyiklerinin kendisine de galatasaray'a da zararı olacağı ex hocamız.
    kendisine 2018 ve 2019'da herşeyiyle iyi kadrolar verildi ve iyi futbol oynatamadı. biraz taraftar desteği biraz bazı oyuncuların extra performansı ile 2 sene üst üste ipi göğüsledik. o futbolcuların iyi performans göstermesini sağlayan hasan şaş'ı göndertti, çok gol atan gomis gönderildi, yerine diagne alındı. evet gerçekten oldu bunlar.
    sonraki sezonda seri - lemina - nzonzi - belhanda orta sahası verildi, falcao ve babel alındı, kalitesi üst düzey bir kadro verildi ve hiçbir varlık gösteremedik. büyük maçlarda attığımız gol sayısı sayıyla "1" idi.
    birkaç değişiklik ile aynı sezon 10 maçlık iyi bir periyot çizdik ama gerek sakatlıklar, gerek ilk devre fazla fazla puan kaybetmiş olmamız sebebiyle o sezon ipi göğüslememiz zordu, pandemi olmasa bile şampiyonluk zordu.
    sonraki sezon ucl'ye gidemediğimiz için daha mütevazı transferler yaptık, devre arasında istediği oyuncuların çoğu alındı ama bu sefer de beyimiz her maça farklı kadro çıkara çıkara ne bir takım kimyası oluşturdu ne iyi futbol oynadık ne de şampiyon olabildik. beşiktaş'ın maçlarındaki hakem kararları geyikleri yapmayacağım, 40 maçın 34'üne farklı kadroyla çıkarsan şampiyon olamazsın.
    sonrasında istediği bazı veteranlar alınmayınca / alınamayınca yapılanma adı altında gençleşmeye gidildi ve eline yüzüne bulaştırdı. sağlam bir orta saha kurmadan gençleri alıp alıp durduk, uefa'da grubu yenilgisiz bitirdik ama ligde 13. olduk zira iyi futbol oynadığımız için değil geçiş oyununu iyi oynadığımız için ve terim'de kalan tek olumlu özellik olan stratejist olması dolayısıyla o başarıyı elde edebilmiştik. sonrasında da vasıfsız bir yönetim tarafından kovuldu. kovulması burak elmas'ın başkanlığına denk geldiği için içine sindiremeyen çok taraftar oldu ama kulüpten ayrılacağı gün adım adım geliyordu zaten. havada ayrılık kokusu vardı.
    özetle kadro mühendisliğini, takım kimyasını beceremediği için bugünkü gibi bir kadroyu da kuramazdı. tutar babel'in sözleşmesini uzattırırdı, feghouli kalırdı, oğulcan, ömer bayram, ismail cipe hâlâ banko oynuyor olurlardı. hamza akman'ı hazırlık kampında denemezdi bile.
    son dönemini de düşünüp azıcık gerçekçi olalım. terim eski aurasını başarı tılsımını kaybetti. kendisi üzerinden varsayım yapmaya gerek yok. kendisini salmamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın