• 90
    çalışmalarını takdir ederdim, geçen gün yaptığı işin zorluğunu bir kez daha anladım. gümüş forma ve buz mavisi forma hakkında bir şeyler yazayım, bir kaç futbolcu hakkındaki ukdeleri de doldurayım istedim, kabaca imanım gevredi. tek düze cümlelerle yazacak olsam bile, aman bir eksik bilgi kalmasın, aman yanlış hatırladığım bir nokta olmasın diye uğraşırken aklıma harry kewell the wizard of oz geldi. hakikaten dışardan kolay gözüken iş göründüğü gibi değilmiş. isterse daha önce söylendiği gibi fm editöründen futbolcu bilgisi girsin, isterse futbol bilgisini kullanarak bir şeyler karalasın, hatta isterse kafadan uydurduğu * şeyleri yazsın buraya, yine de zor iş.

    ha ben takdir ediyorum, sözlüğün geneli de takdir ediyor ama benim gibi düşünmeyenler de elbette var. o yüzden canım sıkılıyor bu emeğinin karşılığında kendisi hakkında kötü bir şey söylendiği zaman. bu sebeple yaptığı işi beğenmeyenlerle de orta yolu bulsa iyi olur diye düşünüyorum.

    nasıl olacak bu? önce yaptığı işi beğenmeyen arkadaşlarımız bilgisayardan not defterini açacaklar, iyi bildikleri bir konu hakkında, mesela maden suları hakkında sözlüğe geçirecekmiş gibi bir yazı yazacaklar. on tane maden suyu çeşidini sıralayacaklar, işin zorluğunu görecekler. ayrıca sol framede kendisinin açtığı başlıkları görünce kötülemekten vazgeçecekler, nitekim bu arkadaşımız kendisine edilen laflara rağmen sözlüğe bilgi aktarmaya devam edecek, bu belli oldu.

    kendisine de nacizane bir önerim olacak: sözlük göze hitap eden bir yer. daha önce gs'nin de bir konuda söylediği gibi burada sadece yazı var, müzik vs. yok. o sebepten mesela aklında 30 tane zidane, 30 tane keita, 30 tane toure soyisimli futbolcu varsa bunları üçe bölse, 10ar zidane, 10ar ketia, 10ar toure başlığını bir günde açsa ve bu başlıkları gün içinde herkesin entry girdiği saatlerde açsa wizard of oz'un elinde kaç futbolcu kalır? yok lan o değil de daha az göze batar diye düşünüyorum. bir de belli saatlere yayarsa bu 10ar 10ar yazdığı futbolcuları tadından yenmez. yaptığı ilk keita gecesinde ben de büyük şaşkınlık yaşayıp bir şeyler söylemişsem de şimdi söylediklerim sadece bir öneri, kardeşim bildiği gibi yaparsa da yine takdir ederim.

    not: kendisinin ciddi bir futbol bilgisi olduğuna şüphe yok, bir keresinde gürol azer başlığını açmıştı, çaykur rize'de oynadığını yazmamış, ben de bilmiş bir tavırla bunu belirtmiştim kendisine. olgunlukla karşıladığı yetmezmiş gibi biraz sonra tak tak tak diye sıraladı oynadığı tüm takımları.
App Store'dan indirin Google Play'den alın